Érdekes világTudomány

A koronavírus vezethet a zombi apokalipszishez? Tudósok megdöbbentő jóslattal álltak elő

“Minden egy pillanat alatt fog összeomlani.”

Kapcsolat lehet a jövőben egy zombi apokalipszis és a mostani koronavírus járvány között?

A mostani világjárvány újra felvetette azokat a kérdéseket és dilemmákat, amik egy jóval halálosabb zombijárványhoz kapcsolódnak.

Hirdetés

A zombi pandémia mindig is foglalkoztatta a tudósokat, főleg azért, mert bár sci-finek tűnik, ma is vannak olyan kórokozók melyek elméletileg okozhatnak zombivá váláshoz hasonló tüneteket, például a rabies, azaz a veszettség.

Ezek ugyan nem konkrét élőhalottakat jelentenek, de a veszett emberek nézhetnek ki ugyanúgy, mint a 28 Nappal később című nagysikerű zombifilmben.

A mostani koronavírus ráadásul ide kapcsolódik, a tudósok szerint ugyanis a vírus terjedése adhatja meg a választ arra, hogyan is terjedne egy zombivírus járvány a valóságban, ha egyszer a jövőben tényleg bekövetkezne.

A koronavírushoz hasonlóan elsőnek feltehetően egy nagyon nagy lakosságszámú városban robbanna ki a vírus.

Talán épp Kína lenne, mint a koronavírus járvány esetében, noha ma már tudjuk, hogy 2019 márciusi barcelonai vízmintákban is megtalálták a vírust, valamiért mégis Vuhan kezdett el egyfajta epicentrummá alakulni 2019 végén.

Az azonnali lezárások hihetetlenül fontosak, ezzel ugyanis Kína gyakorlatilag már az elején el tudta csípni a vírust, és bár az egész világon szétterjedt, Kínában nem alakult aztán ki komolyabb második hullám.

Egy zombijárvány esetén jóval nehezebb dolga lenne az emberiségnek, ugyanis a fertőzöttek nem fognak elkülönülni az egészségesektől, éppen ellenkezőleg.

A megvadult és agresszív embertömeget pedig aligha lehet kontrollálni.

Nagy valószínűséggel virológiai szempontból ugyanúgy terjedne el a zombi vírus, mint a koronavírus, azaz a nagy turista csomópontokon és repülőjáratokon át jutna el a glóbusz minden pontjára.

Hirdetés

Hogy milyen vége lenne gy ilyen zombijárványnak?

Katasztrófa, és sokkal súlyosabb mint a koronavírus járvány, mivel az emberek egymást zabálnák fel és elkerülhetetlen lenne a katonai beavatkozás.

vagyis a tömegbe lövetés, és egyes városok tejes lebombázása, mint egyes filmekben láthattuk, ezek szintén felmerülnének opcióként.

Szerencsére a világot egyelőre nem fenyegeti komolyabb eséllyel valamiféle ehhez hasonló járvány.

De a tudósok azért eljátszottak a gondolattal: elvégre sosem tudni…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.