CímlapsztorikÉrdekes világ

A WHO félrevezette a világot: ügyvédek perlik őket a pandémia miatt?

Ügyvédek egy csoportja bíróság elé kívánja állítani az Egészségügyi Világszervezetet és egyes partnereit, akik állítólag félrevezették a világot a Covid-19 járvány súlyossága és az annak ellenőrzésére tett intézkedések miatt, amelyek szerintük károsították a megélhetést és hatalmas kárt okoztak a gazdaságoknak.

Utána jártunk a teljes igazságnak.

Nemrégiben több médiumon is elterjedt a hír, miszerint pert indítanak a WHO ellen.

Hirdetés

Ennek jártunk utána a hátterének és annak, hogy mi igaz belőle egyáltalán.

Az eredeti hírek szerint:

A lépést Dr. Reiner Fuellmich, a német Koronavírus Vizsgálati Bizottság négy tagjának egyike jelentette be, amely 2020. július 10. óta hallgatja meg nemzetközi tudósok és szakértők vallomásait.

YouTube csatornáján közzétett videójában Fuellmich azzal vádolja Tedrosz Adhanom WHO igazgatót, Dr. Christian Drosten-t, a berlini Charité Kórház virológiai vezetőjét és Dr. Lothar Wieler-t, az RKI, az amerikai Betegségellenőrzési Központ német megfelelőjének vezetőjét, hogy állítása szerint tudatosan félrevezették a kormányokat szerte a világon.

“Ezt a koronaválságot – mindazok alapján, amelyeket ma tudunk – koronabotránynak kell átnevezni, és az emiatt felelősöket büntetőeljárás alá kell vonni, és polgári kártérítéssel kell beperelni,”

– mondta.

Utána ástunk, mélyebbre az internet bugyraiban, hogy kiderüljön valódi-e a dolog.

Egyrészt sokat elmond az egészről az, hogy az úr nevére rákeresve alig dob ki valamit a kereső, gyakorlatilag semmit, az is főleg magyar nyelven, vagy egy-két kisebb oldalt elvétve.

Egy ekkora horderejű bejelentést a nagy média oldalak is lehoztak volna.

Hirdetés

Pedig még egy videó is van fent róla a Youtube-on, melyben interjúztatják.

Ellenben több olyan forrás és információ van, mely azt állítja, hogy ez az egész egy butaság, egy hamis hír és sajnos ez utóbbi látszik igaznak.

Az ügyvéd úrhoz köthetően alig van fellelhető forrás, a hírről szintúgy, kvázi mintha meg sem történt volna.

Mert talán nem is, és az egész csak egy média hack, egy jól hangzó állítást bedobva a köztudatba…

UGYANAKKOR, a WHO elszámoltatása önmagában nem egy elvetendő ötlet, és valamilyen szinten jogos felvetés lehetne.

A WHO ugyanis TÉNY, hogy lassan kezelte a járványt, és a Kínába való utazást még akkor sem ellenjavallta, amikor már nyilvánvaló volt a baj.

A koronavírus világjárvánnyá nyilvánításával is rengeteget késtek, értékes hetek vesztek így el és így akadályozták a járvány elleni védekezést.

Arról nem beszélve, hogy a WHO elnöke nagyon jóban van Kínával, a kínai elnökkel, ami megint csak elfogultságot feltételez, ahogyan az is, hogy eleinte azt mondták, minden rendben, és szerintük Kína uralni tudja a helyzetet.

Összességében tehát lenne létjogosultsága annak, hogy a WHO-t “elővegye” valaki az elkövetett hibákért, mely miatt több mint 2 millióan haltak már meg világszerte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.