Érdekes világTudomány

Bill Gates vallomást tett: “Felelős vagyok az egészért” – robbant a bomba, itt az olaj a tűzre!

Wall Street Journal-nak adott interjújában mindent bevallott.

Kiterítette a lapokat, és a felelősségéról vallott.

Bill Gates a napokban meglepő vallomást tett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy, a Wall Street Journal-nak adott interjújában.

Hirdetés

A 64 éves milliárdos ugyanis közölte, hogy felelősnek tartja magát is a kialakult helyzet miatt – annak ellenére is, hogy milyen sok energiát és pénzt fordított személyesen is annak elkerülésére és megelőzésére.

“Bárcsak többet tettem volna azért, hogy felhívjam a figyelmet a veszélyre”, nyilatkozta Gates.

“Szörnyen érzem magam. Annak, hogy beszéltünk róla, pont az lett volna a lényege, hogy lépéseket tudjuk tenni és minimálisra szorítsuk a károkat”

-mondta a milliárdos.

Gates először 2014-ben kezdett nyilvánosan beszélni arról, hogy az emberiséget a közeljövőben nagy valószínűséggel fenyegető egyik legnagyobb katasztrófa egy, az emberek között terjedő világméretű járvány lehet.

Bár ő elsősorban az Ebola-t tartotta annak a kórokozónak, ami akár az egész világon elterjedhet…

Végül a ma már jól ismert COVID-19 koronavírus lett az, ami rövid idő alatt a bolygó gyakorlatilag minden pontján megjelent, súlyos megbetegedéseket, az egészségügyi rendszer túlterhelését és számos halálesetet is okozva mindenhol.

Bár a milliárdos a világ számos vezetőjét – többek között Donald Trump-ot is – próbálta meggyőzni arról, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb pénzeket kellene költeni egy ilyen járvány kitörését megelőző, illetve jelző szervezetek és rendszerek létrehozására.

Ez a jelek szerint nem sikerült neki.

Hirdetés

“Bárcsak összehangoltabb világszintű intézkedésekhez vezettek volna azok a figyelmeztetések, amiket én és más emberek tettünk.

Azt remélem, hogy ezek után világszerte a polgáraik megvédéséért felelős vezetők tanulnak ebből a tragédiából, és pénzt adnak olyan rendszerek létrehozására, amik megelőzik a hasonló járványokat”

-mondta Gates.

A Microsoft egykori alapítója egyébként eddig már teljes vagyonának mintegy egy harmadát, 36 milliárd dollárt (11.8 billió forintot) adományozott elsősorban tudományos, társadalmi és orvosi kutatásokra…

De a koronavírus-járvány kitörése óta több lépcsőben újabb dollár tízmilliókat fordított az utóbbi elleni küzdelem elősegítségére is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.