CímlapsztorikTudomány

Izraeli professzor állítja: az egész világot “átvágták” – emiatt vannak újabb hullámok?

Egy izraeli professzor egészen elképesztő elmélettel állt elő. ha igaza van, ez magyarázza, hogy néhány kivételes országban miért nem volt harmadik, de még második hullám sem!

Isaac Ben-Israel, a Tel-Aviv Egyetem biztonsági képzésének vezetője és egyben elismert professzora.

Olyan dolgot állít, amiben ha igaza van – hiszen ez egyelőre csak egy felvetés, melyet egy évvel ezelőtt is közzétett, és azóta az idő igazolni látszik – akkor újra kell gondolnunk gyakorlatilag mindent.

Hirdetés

A víurs ugyanis sokkal ravaszabb, mint hittük, és a világot “átvágták”.

Abban az értelemben legalábbis, hogy emiatt nem volt és nem is lehetett sikeres a járvány elleni védekezés számos régióban, ahogyan az olaszoknál, vagy az USA-ban, most pedig Európában láthatjuk.

Isaac felvetése az, hogy az eredeti vuhani vírustörzs 40 nap alatt elpusztul, tehát kikopik a populációból.

Ezt láthattuk is az első hullám után világszerte, és nagyon sokan éltették is a professzort a meglátása miatt.

Arra is ő jött rá, hogy az adatai alapján az első két hullámban nem volt jelentős hatása annak, hogy egy ország lezárásokat rendelt el vagy sem.

A vírus ugyanis bármely esetben 40-70 nap után eltűnt, vagy jelentősen lecsökkent a populációban.

A harmadik hullámot valójában az új törzsek, mutációk megjelenése okozza.

Vannak országok, melyekben nem volt igazi, klasszikus értelemben vett második hullám, ilyen Kína, de sok helyen harmadik hullámot tudtak elkerülni, lásd Dánia vagy a svédek.

Egyes elméletek szerint a lezárások annyiban talán még ártanak is a helyzetnek, hogy így a vírus nagyon lassan terjed, a járvány is sokkal lassabban cseng le, így időt biztosít az újabb mutálódásoknak.

Hirdetés

Ott van a példának Svédország, ahol hagyták jóformán, hogy szabadon terjedjen a vírus. Eleinte meg is volt az eredménye, viszonylag sok áldozattal, de azóta már az idő őket igazolta.

Nyitva van szinte minden, zavartalanul zajlik az élet, és más, lezáró országok halálozási aránya jóval megelőzi a svédekét…

Egyelőre a professzor által felvetett, mások által tovább gondolt álláspontok nem hivatalosak és ugyanannyi bizonyíték van rá mint ellene.

Mindenesetre elgondolkodtató…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.