CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Koronavírus: egy újságcikk bizonyíthatja, hogy már 1976-ban is ismerték?

Egy egészen elképesztő cikk borzolja a kedélyeket a múltból… ÉVTIZEDEK óta tudnak róla? utána jártunk, mi a teljes igazság.

2020 augusztusában az alábbi cikk terjedt gőzerővel a Facebookon:

“Coronavirus fertőzés újoncokban. Wenzel, R. P. és mtsai. (Departments of Internal Medicine and Pediatrics, University of Virginia School of Medicine, Charlottesville, Virginia): American Review of Respiratory Disease, 1974, 109, 621—624. 1965 óta ismert, hogy a coronavirus emberben felsőlégútbetegség okozója lehet.

Hirdetés

Epidemiológiájáról keveset tudunk, mert a vírus csak szervkultúrán tenyészik. Kimutatása újabban serológiai próbákkal történik.

A szerzők 1972-ben közölték, hogy a polgári lakosok hűléses megbetegedéseinek 4%-a a coronavirus fertőzéssel volt kapcsolatos. 1970—1972 években matrózújoncokon végeztek hasonló vizsgálatot.

Légúti fertőzést ez a vírus az első 2 évben csak 0—5%-ban okozott, a harmadik évben azonban egy hűléses járvány kapcsán a matrózok 52%-ának a vérsavója lett coronavírus-pozitív..

A heveny légútbetegséggel kórházban ápoltaknak pedig csaknem 100%-ában volt kórokozó a coronavirus. Pongor Ferenc dr.”

A cikk valódi, a rövid írás az Orvosi Hetilap 1976. január 4-ei számának 50. oldalán jelent meg eredetileg. Régi cikkek előtúrásával nincs semmi baj (nekem még sorozatom is van rá), de kontextus nélkül terjesztve a fenti cikk alkalmas lehet a jelenlegi, újfajta koronavírus által okozott járvány bagatellizálására, tagadására – ezzel is nehezítve a betegség elleni védekezést.

Mint azt néhány, találomra kiválasztott komment is mutatja, a megosztók jelentős része ugyanis épp saját, tagadó-kételkedő álláspontja alátámasztására használja a cikket:

“Nincs új a nap alatt” | “Öt éves voltam, amikor már létezett. Ezek ki a f…omat akarnak hülyíteni?”

“Mar regota ismertek a korona virust csak most vertek nagy dobra es raakasztottak a halal kontoset! Csak panikot keltik es mossak a hulyek agyat!”

Csak hogy mindenki tisztábban lásson a vírussal kapcsolatban!” | Miért kell hazudni a népnek?

Hirdetés

Ezt a kutatók gyártották. Mi csak kísérleti nyulak vagyunk. És ez csak figyelem elterelés vólt, hogy ők többet tudjanak lopni.

Hónapokig hordatják velünk a maszkokat amibe már több a bacilus mint a lábtörlőmbe. És a?? büntetést ki teszi zsebre?? Ha nem hordják a “Birkák”?!

Természetesen nem arról van szó, hogy egy régóta ismert betegséget próbálnának újként eladni. A koronavírus nem új jelenség: egyes fajtáit már az 1960-as években felfedezték. A kórokozónak azonban több fajtája ismert, bizonyos törzsei az embert is megfertőzhetik. A mostani járványt okozó SARS-CoV-2 vírust 2019-ben azonosították Kínában, előtte ismeretlen volt.

Annyit pontosításképpen még érdemes hozzátenni, hogy a legfrissebb kutatások szeritn feltehetőebn 6 kínai bányásztól eredhet a ívrus, akik még 2012-ben tzakarítottak egy denevér ürülékkel teli barlangot.

Tehát egyre biztosabb, hogy cáfolható a vuhani halpiac elmélete, vagy a titkos laborban való kitenysésztés konteója.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.