CímlapsztorikÉrdekes világ

“Magasra emelte a kezét, és bemutatott Salvininek”: menekült lány robbantotta az igazságbombát egy nagygyűlésen?

A Capitano nagygyűlésén nem akármi történt…

“Nem egy politikus úgy tud szavazókat szerezni, hogy ellenségeket határoz meg. De vajon az ellenségek valóban ellenségek?” – tette fel a kérdést.

Matteo Salvini nagygyűlésén felgyorsultak az események, miután egy fekete bőrű lány “szmbeszállt” azokkal a nézetekkel, amiket Salvini már évek óta hangoztat.

Hirdetés

Matteo Salvini Orbán Viktor egyik fontos, európai szövetségese, volt belügyminiszter, aki hamarosan bíróság elé áll, mert miniszterként nem engedett egy „migránsokkal” teli hajót kikötni.

Egy ügyész aztán másképp döntött, és a hajó kikötött, tőle pedig a múlt héten az olasz felsőházban megvonták a mentelmi jogot – még a volt szövetségesei is ellene szavaztak –, mert az ügyész szerint törvényt sértett.

Két órás késéssel aztán megérkezik Salvini.

Rocksztárként vonul el az őt éljenző emberek előtt, miközben Gianna Nannini énekel a hangszórón, egy olasz nyárról.

Salvini aztán egy komoly beszédbe kezdett.

Arról beszélt, hogy aki papírokkal érkezik, dolgozni akar, azt be kell fogadnia Európának, és szét kell osztani az Unió államai között.

Egy szemtanú végignézte az egészet, így emlékszik vissza:

“Egy lány tőle 20 méterre szemben vele a hallgatóság soraiban. Nem túl közel, de nem túl messze. Pont annyira, hogy Salvini lássa.

A bőre színe messziről elárulta, hogy ő nem itt született. Én is kiszúrtam. Sokkal barnább, és a haja is túl göndör.

Hirdetés

Salvini is nyilván kiszúrta.

Ránézek a lányra, és amikor a Capitano az illegális szóhoz ért, a lány magasra emeli a kezét, és bemutat egyet Salvininek.

Egy sötét bőrű, gyönyörű, fiatal lány.”

„Az apám tunéziai, az anyám olasz, én már itt nőttem fel. A gyerekeknek nem számít a bőrszín, ha egész kicsi koruktól együtt vannak, nem lesznek rasszisták. Az is sokat segített, hogy az identitásom olasz, nincs akcentusom, amikor beszélek”

– mondta.

A politika nem úri huncutság. Azért van, hogy jobbá tegye az emberek életét”

– magyarázza, és elmondja, hogy Salvinivel a legnagyobb baj, hogy a problémák felsorolásán túl semmilyen használható javaslata nincs ezek megoldására.

Ellenségeket keres. Korábban a déliek voltak a legfőbb ellenségei, aztán ahogy országosan is politikai babérokra tört, a menekülteket, és a romákat vette célba, amivel fűti a szavazókban a gyűlöletet.

Szerintetek is így van?

Azaz van igazság a “másik oldalon is”?

Hiszen nem minden fekete-fehér.

Talán meg kellene tanulnunk árnyalatokban gondolkodni az gazság terén is…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.