CímlapsztorikÉrdekes világ

Szomorú rekord: átléptük a vörös határt a napi halottak számában, itt a friss jelentés

Ha ehhez hasonló rekordokat fogunk döntögetni, biztosra vehetjük, hogy szigorításokat fognak bejelenteni, és Ausztriához hasonlóan kvázi “minden bezárhat”.

A koronavírussal foglalkozó kormányzati portál jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 121 többségében idős, krónikus beteg Magyarországon.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást.

Hirdetés

A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme.

Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések.

A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.

Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

– írja a koronavirus.gov.hu.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.

A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és részt vesznek a szigorítások és a kijárási tilalom betartatásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában.

Az egészségügy tehermentesítése érdekében számítanak az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatókra is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium levélben tájékoztatja őket arról, hogy a kormányhivatalok szervezésével hétfőtől kéthetes fizetett gyakorlat keretében részt vehetnek a pedagógusok és bölcsődei dolgozók országos gyorstesztelésében és a kórházi betegellátási tevékenységekben.

Hirdetés

A szociális dolgozók gyorstesztelése is elindult.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.