EgészségünkTudomány

Végső beismerés: az adalékanyagon múlik, mennyire mérgező a Monsanto embergyilkos gyomirtója!

A világtörténelem legnagyobb perének nézhetnek elébe, az emberiség ellen elkövetett bűnökért kell majd felelniük!

A Monsanto elég sok gaz aljasságot követett már el, és rengetegen indítottak pert ellene.

Köztük egy olyan férfi is, aki bizonyítottan a Roundup nevű gyomirtótól lett rákos, az ő tárgyalásáról és óriási győzelméről a bíróságon itt írtunk.

Hirdetés

Sokak szerint az események hatására a Monsantó mezőgazdasági óriásvállalatnak a valaha volt legnagyobb perrel kell szembenéznie majd.

Sokan már most azt követelik, hogy az emberiség ellen elkövetett legnagyobb bűnként tartsák számon az ügyet.

Hiszen gondoljunk csak bele:

ÉVTIZEDEK óta tudhattak róla, hogy a gyilkos gyomirtó emberre is veszélyes.

Komplett generációkat rákosíthattak ezzel el… Ki tudja, hogy hány szükségtelenül meghalt daganatos beteg “köszönhette nekik” a betegségét és szenvedését?!

Most új tudományos eredmények borzolják a kedélyeket:

Az Északi-sarkvidéktől az Antarktiszig gyakorlatilag minden környezeti elemből kimutathatók szermaradványok, melyeknek a humán- és környezetegészségügyi hosszú távú hatásai gyakran ismeretlenek voltak.

Ezidáig.

Ma azonban egyre több tanulmány igazolja, hogy a Roundup nevű gyomirtó származékai bizony eljutnak az emberi szervezetbe is, és ott képesek lehetnek lerakódni.

Hirdetés

Ezáltal gyulladásokat és végső soron daganatos is előidézni.

Persze ez kis mennyiség, de a halmozódás “nagy úr”…

Ez különösen jelentős a krónikus toxicitás esetében, hiszen a növényvédőszer-maradványok gyakran csak kis koncentrációban, ám huzamos ideig vannak jelen a környezetben, így minden élőlényben, olykor sok esetben az emberben is.

A világszerte kimagasló tudományos elismertséggel rendelkező Environmental Pollution szaklap októberi számában megjelent eredmények szerint a glifozát hatóanyag önmagában nem volt káros befolyással egyik tesztszervezetre sem.

Ezzel ellentétben az úgynevezett inertnek (semlegesnek) elkönyvelt formázó anyagokat is tartalmazó készítmények közül mindegyik toxikus volt mind az akut, mind a krónikus Aliivibrio fischeri sejttoxicitási tesztben. Köztük 10 készítmény hormonálisan aktívnak (ösztrogén- és/vagy androgénhatás) bizonyult már a mezőgazdasági és kertészeti gyakorlatban ajánlott alkalmazási koncentrációk tizedében is.

A kutatók felhívják a figyelmet arra, hogy a készítmények toxicitása elsősorban a formázó anyagokkal, valamint a köztük (és a hatóanyag között) fellépő potenciális, egymás tulajdonságait felerősítő, úgynevezett szinergikus hatásokkal van összefüggésben.

Sajnálatos tény az is, hogy több készítmény esetében a felhasználók (és a kutatók) számára meg sincsenek nevezve ezek a – gyártók által ártalmatlannak titulált, tekintett – formázó anyagok, amelyek

Jelentősen megnövelhetik a hatóanyagok, illetve a növényvédő szerek veszélyességét.

Ugyanez kifejezetten és fokozottan vonatkozik a Monsanto “üdvöskéjére”, a Roundupra is.

A glifozát mint fő összetevő:

A glifozát irritációt okoz szemben, bőrön, lenyelés esetén a felső emésztőszervekben, belégzés esetén a tüdőben, légutakban, köhögést, tüsszögést váltva ki. Újabb kutatási eredmények a glifozát teratogén és hormonkárosító hatásáról számoltak be.

2019-ben az Európai Unióban elsőként Ausztria betiltotta a szer használatát.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.