Érdekes világ

Világgazdasági Fórum elnöke: a járvány után egy elit által vezetett “újraindítással” alakítanák át a világot

Ezen a héten a “Nagy újraindítás” felkapott lett a közösségi médiában. Azok számára, akiket nem ragadtatnak el az ilyen fórumok, a “Nagy újraindítás” címet viseli a járvány utáni világban zajló világméretű társadalmi változást felvázoló könyv, amelyet Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója és elnöke írt

-írja az ÚjVilágtudat.

A “Nagy újraindítás” egy fontos kiáltvány. Víziót fogalmaz meg arról, hogy a globális elit hogyan látja a jövőt, és különösen, hogy miként élik meg a világjárvány által kínált lehetőséget – egy olyan világot, amely nyilvánvalóan “soha” nem tér vissza a normális állapotába -, hogy átalakítsák a társadalmat saját elképzelésük szerint.

Hirdetés

Ez egy olyan ötlet, amelyet olyan “haladó” politikusok és vezetők is magukévá tettek, mint a kanadai Justin Trudeau és a brit Károly herceg.

A felszínen ez ésszerűnek tűnhet. Végül is a járvány utáni világ kihívásai minden bizonnyal hatalmasak lesznek.

A globális lezárás okozta gazdasági hanyatlás, hogy a tömeges munkanélküliséget és a globális szegénység társadalmi következményeit ne is említsük, példátlan lesz a világtörténelemben.

A “Nagy újraindítás” azonban soha nem látott szintű alakoskodás és tisztességtelenség. De vajon ki a felelős a tegnapi problémás “normális” élet létrehozásáért, amelyhez állítólag soha nem térünk vissza?

Természetesen ezeknek a nehézségeknek semmi köze nincs azokhoz a milliárdosokhoz, politikai vezetőkhöz, az ipar vezetőihez és a legfelsőbb szabályozókhoz, akik évente Davos környékén összegyűlnek, osztriga és pezsgő fölött csevegnek a világ problémáiról, amelyekből ők profitálnak leginkább.

Az “újraindítás” gondolata pedig legjobb esetben is álnok.

Ez azt jelenti, hogy a globális gazdaság és társadalom a járvány előtt alapvetően rendben működött, ami egyszerűen egy újraindítást igényel, mintha egy számítógépet ki- és bekapcsolnánk.

Ez azonban rávilágít a valóságra, hogy a világgazdaság és a globális társadalom beteg állapotban volt már a járvány előtt is, és most még inkább függ a soha nem látott állami segélyektől, amelyek visszafizetésére generációkra van szükség.

Az “újraindítás” komolyan alábecsüli a ránk váró gazdasági roncsok nagyságát, a szükséges átalakítást és a jövő valódi akadályait.

Hirdetés

A Világgazdasági Fórum “Nagy újraindítás” elképzelése, amelyet 2030-ra nyolc területen valósítana meg, feltárja, hogy mennyire el vannak szakadva ezek az emberek a valóságtól.

Mindez egy olyan tanárnak a hangja, aki tudja, mi a legjobb a gyerekeknek, és nem tolerál különvéleményeket.

Ez nem párbeszéd, hanem egy lecke, amelyet kérdés nélkül el kell fogadnunk.

Ez a “Nagy újraindítás” azonban mégsem olyan nagy. Semmi újat, sőt megvalósíthatót nem kínál.

Ehelyett egy globalista projekt újrakezdése, amely a járvány kihasználásával igyekszik előtérbe helyezni az elit aggodalmait és fantáziáit, amelynek célja vagyoni és hatalmi pozícióik megerősítése és a fentről lefelé irányuló diktatúra új korszakának bevezetése.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.