EgészségünkTudomány

40 éves korig betiltanák az alkoholfogyasztást? Megdöbbentő, ha ezt meglépik

Egy új kutatás és egy javaslat mindenki életét átírhatja… Vége a fiatalok bulizásának? Lehet, hogy nem 18 éves, hanem 40 éves korhoz kötik hogy alkoholt ihass?!

40 éves korig nem szabadna innunk?

Meglehet, hogy soha többé nem fogunk a pohár fenekére nézni, vagy ha nem is mi, de a gyerekeink, unokáink már egy ilyen világban fognak felnőni?

Látni lehet, hogy a világunk egyre inkább a szürrealistás és a korlátozások irányába megy el.

Hirdetés

Elkezdtek mindent amit csak lehet, beszabályozni, korlátozni, így előbb vagy utóbb magára az alkoholra is sor kerülhet.

Sokan már most is ugyanolyan veszélyes drognak tartják, mint a kábítószereket (rengeteg család életét tette tönkre idehaza is az alkohol) és a nem is túl távoli jövőben lehet, hogy nem 18 éves, hanem 40 éves korhoz kötik hogy alkoholt ihass.

Egy kutatás, megdöbbentő eredményekkel

Az egész felvetést egy friss tanulmány vetette fel.

A The Guardian által pénteken ismertetett nagyszabású kutatás leszögezte, hogy az alkoholfogyasztás jelentős egészségügyi kockázatokat hordoz, és semmi előnyt nem jelent a fiatalok számára.

A globális adatok átfogó új elemzése után azonban a szakemberek változtattak következtetéseiken: eszerint a fiatalok számára nagyobb egészségügyi kockázatokkal jár az alkoholfogyasztás, mint az idősebbek számára.

A 40 évesnél idősebb, alapbetegségekben nem szenvedő felnőttek számára a korlátozott alkoholfogyasztás – például napi egy pohár vörösbor – hasznos lehet, többek között a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében.

A Lancet című folyóiratban közzétett kutatás szerint a legnagyobb mértékben világszerte a 15-39 éves férfiakra káros az alkoholfogyasztás.

„Üzenetünk egyszerű: a fiataloknak nem szabad inniuk, de az idősebbek számára előnyös lehet, ha kis mennyiségű alkoholt fogyasztanak”

Alkoholfogyasztás csak 40 felett?

Az egész elindított egy olyan lavinát, hogy számos vita alakult ki arról, hogy a jövőben akár szabályozni is lehetne ezt a kérdést, vagyis az alkohol fogyasztását.

Hirdetés

Olyan javaslatok is felmerültek a főleg civil kezdeményezésű fórumokban, hogy ne 18, hanem 40 éves kor legyen a határ, amitől kiszolgálnak valakit alkohollal.

Volt olyan felvetés, mely szerint ez vonatkozzon csak a vendéglátóhelyekre, mások teljes szigort javasolnának a fiatalok egészségének védelmében, és sehol semmikor nem adnának ki alkoholt 40 év alatt.

Persze lehet, hogy a távoli jövőben valósággá is válhat valamilyen szinten egy hasonló javaslat, de kicsi az esély rá, mivel ebbe az alkoholipar lobbistáinak is beleszólása lenne…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.