Egészségünk

A gyömbér 10.000-szer erősebb és hatékonyabb, mint a kemó? Csak a rákos sejteket pusztítja el, mellékhatások nélkül?

Egy friss kutatás elképesztő dolgokat tárt fel a gyömbér rákellenes hatásairól. Az egyik legerősebb rákgyilkos végig az orrunk előtt volt? Hamarosan a kemoterápiát is kiválthatja.

Gyömbér erősebb mint a kemoterápia

Talán nem lehet véletlen, hogy Kína és a Távol-Kelet több ezer éve alkalmazza a természetes gyógyításban egyfajta gyógynövényként.

A minnesota-i egyetem Hormel intézetén fedezték el a megdöbbentő tényt, hogy, hogy a gingerol, amely a gyömbérben található fito-tápanyag segítheti a vastag- és végbél rákos sejtjei növekedésének megakadályozását.

Hirdetés

Ezt eleinte egy Petri csészében kísérletezték ki, megdöbbentő eredményekkel. Később mesterségesen gerjesztett rákos sejtkultúrákra “eresztették rá” a gyömbér hatóanyagait, el is hatalmas siker volt.

Aztán rákos betegektől származó emberi szöveteken is kipróbáltak. Az eredmény itt is nagyon biztató volt.

A gyömbér hatóanyagai képesek ugyanis blokkolni a rákos sejtek működését, emiatt azok vagy nagyon lelassulnak, vagy egyszerűen el is halnak teljesen.

Sőt, még egy rendkívül pozitív hatását figyelték meg. Mégpedig azt, hogy képes megszüntetni, vagy legalábbis nagymértékben csökkenteni a kemoterápia bizonyos káros mellékhatásait.

A gyömbér régóta ismert hatásai

A gyömbér nem először került már a rákkutatók látókörébe. Az igazság az, hogy bizonyos mértékű rákellenes hatásairól már évtizedek óta tudnak.

A benne lévő anyagok és enzimek ugyanis erősen képesek hatni a szervezetünk tumor szupresszív génjeire.

Ezek pedig végső soron az immunrendszer hadseregét alkotó erők, melyek a rákos sejtek ellen küldhetők, így nagyon nagy szolgálatot tehet a gyömbér fogyasztása rákos betegként.

Klinikailag igazolt vizshálatok és hatások

Számos betegnél javulást figyeltek meg, egyéretlműen a gyömbér elfogyasztását követően. Kiderült, hogy a prosztata rákos betegségeit is enyhíti, visszaszorítja, de a mellrák esetében is gátolja a kóros folyamatokat.

Emellett egy érdekes hatása az, hogy a Helicobacter pylori baktériumtörzset is képes “kimosni” a szervezetből.

Hirdetés

Segít megakadályozni az áttétek kialakulását tüdőrák esetében, ezt szintén egy friss kutatás erősíti meg.

Megfojtja a daganatot

Egy másik fontos szint ahol a gyömbér még közbelép a daganatok kialakulásának a megakadályozásában, illetve a már kialakult daganatok visszaszorításában, az az angolul úgynevezett VEGF (Vascular endothelial growth factor) folyamat, faktor.

Arra azonban egyelőre nincs hiteles és konkrétabb bizonyíték, hogy valóban 10.000-szer erősebb lenne, mint egy kemoterápia, bár kétségtelen, hogy idővel beépülhet pozitív hatásai miatt az orvoslásba.

Ez a folyamat felelős az új vérerek létrehozásáért, mely természetes esetben elzáródott vérerek esetében jön létre, viszont egyes daganatos betegségek pont ezen keresztül terjednek, illetve növekednek.

A gyömbér képes e folyamat gátlására illetve megállítására.

A Michigani Egyetem kutatásából egyébként még is kiderült, hogy akik szervezetébe rendszeresen juttattak a gyömbérben található anyagokból, azoknál nagyon kis mértékben, vagy egyáltalán nem alakultak ki kemoterápiával szemben ellenálló, újabb rákos sejtek.

Sokan ezért már most a kemoterápia egyik első és lehetséges alternatívájaként beszélnek egyes tudományos körökben a gyömbérről.

Egyelőre még számtalan kutatás folyik a témában, így egyértelműen nem jelenthető ki, hogy valóban csodaszer találtak volna a tudósok a rák ellen.

Az viszont ellenben reális lehetőség lehet, hogy közvetve, közvetett módon segíthet a rák elleni harcban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!