Spirituális

7 éves ciklusokban teljesen megváltozik az életünk és teljes személyiségünk is – állítják tudósok

Megmutatjuk, te melyik ciklusban járhatsz! TŰPONTOS “LÁTLELET” mindenkinek!

A szakértők állítják, hogy életünk és személyiségünk 7 évenként változik.

Mindannyian folyamatosan fejlődünk, és a sejtjeink állandóan cserélődnek. Rudolf Steiner és más tudósok hangsúlyozzák a 7 éves ciklusok jelentőségét, mivel ezek alatt az időszakok alatt mind az elme, mind a test számottevő változásokon megy keresztül.

Hirdetés

0-7 éves kor között elsődlegesen a fizikai, érzelmi és szociális fejlődés áll a középpontban.

Az ösztönök, szeretet, védelem és támogatás iránti igény dominál ebben az időszakban, ahol belső mentális struktúrák alakulnak ki a személyiség tudatosításához.

Tanulunk motoros mozgásokat, beszédet és kapcsolatokat kialakítani.

7-14 éves kor között gyors fizikai fejlődés és pszichológiai autonómia jellemez, a gondolatok és fogalmak kezdenek érvényesülni.

A gyerek megteremti saját belső világát, és érdeklődési köre pontosabban kirajzolódik. Ebben a fázisban az interakció másokkal és az ösztönök irányítása a csoportokban harmonikus túlélés érdekében válik fontossá.

14-21 éves kor között az érzelmi és fizikai fejlődés újabb fontos időszaka következik. Fontos érzelmi és fiziológiai változásokra kerül sor, és az egyén megkezdi az átmenetet a gyermekkorból a felnőttkorba.

21-28 éves korban a szellemi és érzelmi kifinomultság fejlődik tovább.

A fiatal felnőtt mentális és érzelmi érettségi szakaszba lép, és erősebb kontrollt szerez az érzelmek és fizikai erő felett. A kreativitás, önállóság és vakmerőség szintjei emelkednek, de a karrier és társas kapcsolatok alapjai is kialakulnak.

28-35 éves kor között a fizikai és szellemi képességek csúcsán vagyunk. Ebben a szakaszban a kreativitás kiemelkedik, és az egyének elérhetik a karrierjük vagy személyes kapcsolataik csúcspontját.

Hirdetés

35-42 éves kor között a kapuzárási pánik időszaka beköszönt, amikor az egyének újrafelfedezik életüket és értékeit. A szokások és értékrendek változnak, és sokan fontolóra veszik a nagyobb változás lehetőségét.

42-49 éves kor között a személyes újrafelfedezés időszaka következik. A család vagy a munka fontosabbá válik, és az egyének öntudatosabbá válnak. Ebben a korban sokan elengedik a sztereotípiákat és próbálnak új dolgokat tenni.

49-56 éves korban a spirituális ébredés időszaka következik. A fiatalabb generációkhoz képest az egyének erősebbek és bölcsesebbek, és könnyebben elfogadják a test öregedését.

56-63 éves kor között a belső én érettségének időszaka következik. Az intuíció és bölcsesség felerősödik, és az élet békéjének időszakává válik.

63-70 éves korban egyre nagyobb igény mutatkozik a kényelemre. Az életet jobb oldaláról nézik, és készülnek a halálra.

70-77 éves korban az élet mély megértésének időszaka következik. Az intuíció és bölcsesség felerősödik, és az élettel kapcsolatos nézőpont mélyül.

77-84 éves korban az egyének szívesen adják át tudásukat, és ez a tudás átadásának szakasza. Ez a bölcsesség és önzetlen szeretet időszaka.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.