Egészségünk

8 természetes csodaszert találtak a rák ellen: ha mindenki elkezdené használni őket, többé nem lenne rákos ember a Földön

Döbbenetes dolgokat fedeztek fel!

A helyes életmód mellett számos olyan élelmiszer és táplálkozási szokás létezik amely segíthet csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A lent felsorolt anyagok és ételek a már kialakult betegséget nem győzik le, ezt fontos hangsúlyozni.

Hirdetés

Ugyanakkor a megelőzében ÓRIÁSI szerepük lehet a legfrissebb kutatások szerint.

Jó tudni, hogy melyek azok a táplálékok, amelyeket érdemes prevenciós szándékkal beilleszteni a táplálkozásunkba. Nyolc ilyet is mutatunk.

Paprika félék

A paprika óriási C-vitamin és A-vitamin-tartalma, valamint folsav- és kálium-tartalma miatt a rák elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze.

Keresztes virágúak

A keresztesvirágúak családjába tartozó káposzta, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, retek, fehérrépa, vizitorma mind-mind olyan növényi hatóanyagokat tartalmaznak, melyek gátolják a rákkeltő anyagok belépését a sejtekbe, és akadályozzák a daganatok kifejlődését.

Áfonya, málna, eper

Az áfonyafélék, a málna és az eper C-vitaminban és folsavban gazdag gyümölcsök, emellett magas a rost- és káliumtartalmuk. Erős antioxidáns hatásúak, azaz megkötik a szervezetben keletkező káros szabadgyököket.

Tiszta víz és tea

A víz (ásványvíz, forrásvíz, szóda) és a koffeinmentes tea jelentik a legjobb folyadékot a szervezet számára. Ezek az italféleségek óriási szerepet játszanak az emésztésben, a táplálék továbbításában és felszívódásában, valamint a hőmérsékletszabályozásban.

Étvágycsökkentő hatásúak és segítik a súlyszabályozást is. Ajánlott legalább 1,5-2 liter folyadékot elfogyasztani naponta!

Paradicsom

A különféle paradicsomos mártásokban, szószokban, ketchupban megtalálható likopin erősen antioxidáns hatású. Nagymértékben csökkenti a prosztata- és más rákos megbetegedések kockázatát, jelentős szerepet játszik az öregedési folyamatok lelassításában és más betegségek elleni védekezésben.

Olívaolaj

A zsiradékok közül a legegészségesebbek a növényi eredetű olajok, különösen a hő- és vegyi beavatkozás nélkül, hidegen sajtolt szűz olívaolaj, mely sok E-vitamint és más antioxidánsokat tartalmaz.

Hirdetés

Alma

Az alma, különösen a gyümölcs héja olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek gátolják a rákos sejtek szaporodását.

Karotinoidok

A sütőtök, a batáta és a cukkini karotintartalma – különös tekintettel a béta-karotinra – a rák elleni egyik fontos alkotóelemét jelenti.

Rákmegelőző, hosszú életet biztosító étrend

Erről korábban megoszlottak a vélemények de mára egybehangzó kutatások vannak arról, hogy összességében a mediterrán étrend az, ami akár évtizedekkel megnövelheti az emberi élethosszt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!