Nyomjon már legyen kedves egy valamit, aki gyerek korától eszi a házi szalonnát és még kutya baja nem volt tőle
Figyeljétek mit írnak róla! Ti ezt elhiszitek?
A tudósok legújabb teóriái és vizsgálatai szerint Ez történik, nincs mese!
Manapság megfigyelhető elég erős visszatérés az egyszerű, jól bevált ételek felé, például a kolbász, szalonna közkedvelt szendvics alapanyaggá vált.
Egyesek elvetik a szalonna jótékony hatását, mások egyenesen istenítik – de most kiderül az igazság…
A tudósok óvva intenek tőle, szerintük a szalonna elhízáshoz és túlsúlyhoz vezet.
Mindemellett a szalonna rendkívül nehéz ételnek számít amit a tudósok szerint nehezen emészt meg és használ fel a szervezetünk, képes “megfeküdni” a gyomrunkat.
Sőt, az orvosok azért is mértékletességre intenek, mert a szalonna nagy mennyiségű koleszterint tartalmaz.
Az már csak hab a tortán, hogy a szalonna kenyérrel szerintük azért egészségtelen, mert nagyon hizlal és más ételekhez képest nincs bennük sok tápanyag.
A VALÓSÁG ezzel szemben amit más kutatások alátámasztanak:
A bőr alatti zsírréteg – egyedi szerkezetű, arachidonsavban gazdag.
Ez a zsírsav nagyon fontos a szervezetünknek, hisz nélküle nincs immunreakció és ez a zsírsav fontos a koleszterin anyagcserében.
Számos tudós és kutatás igazolta, hogy a véredben és a szövetekben lévő koleszterin mennyisége nem attól függ, hogy ezekből az ételekből te mennyit fogyasztottál.
A szalonna és a kenyér sem ördögtől való, bár az igaz, hogy itt fontos a mértékletesség.
Fontos tudni, hogy a két elemet szervezetünk könnyedén feldolgozza, de csak akkor, ha egészségesek vagyunk.
A legjobb választás lehet a szalonna és a zöldség párosítás.
És milyen érdekes, hogy régen a nagymamáink idejében nem volt ennyi elhízott ember, mert MOZOGTAK, sportoltak mellé.
A szalonna és zsírgazdag étrend akkor káros, ha nem tárul mellé elég mozgás!