CímlapsztorikÉrdekes világ

A 14 éves Mazsi saját zsebpénzéből vásárolt be, majd készített ételt hajléktalanoknak! Az egész ország előtt jár erkölcsileg a kunszállási lány!

Lehet példát venni róla!

Egy aprócska szívben hatalmas szeretet lakozik: a kunszállási hetedikes, Szijártó Mazsi önzetlensége igazán megható. Mindössze 14 évesen, az ünnepek idején, rendszeresen kedveskedik a rászorulóknak, saját zsebpénzéből finanszírozva ezt a nemes cselekedetet.

Legutóbb 140 magyaros szendvicset készített el személyesen, vajjal, szalámival, főtt tojással, paprikával és piros arannyal megrakva, amiket aztán a kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakói között osztott szét.

Hirdetés

Évente új ötletekkel áll elő, és természetesen mi is támogatjuk őt a háttérből. Korábban például saját kezűleg készített ajándékokat a szociális otthonnak

– mesélte a Blikknek Etelka, Mazsi édesanyja, aki szociális gondozóként dolgozik.

Családi hagyományként Mazsi már egészen kicsi korától fogva segít a rászorulóknak.

Még kisgyermekként is egy színdarabot állítottak össze vele, ahol a kis gyufaárus lány történetét mutatták be, és ezt az előadást a lajosmizsei szociális otthon lakóinak szánták.

Amint volt saját pénze, januártól elkezdte félretenni.

Persze, a pénzből ő is vesz magának dolgokat, de mindig ügyel arra, hogy egy kis összeg megmaradjon, amit a rászorulókra fordíthat – mondta Etelka.

Legutóbbi gesztusa a hajléktalanszállóra és az elkészített szendvicsekre esett. Összeírta, mi mindenre lenne szükség, közösen bevásároltak, majd ő egyedül készítette el az összeset.

A nagymamája csak a tojások pucolásában segített, mivel azokból volt bőven, hatvan darab!

Bár ezek az ajándékok nem nagy értékben mérhető dolgok, de sokat jelentenek azoknak, akik megkapják. Amikor a szálló lakói megtudták, hogy a szendvicseket Mazsi készítette, saját pénzéből beszerzett alapanyagokból, nagyon meghatódva fogadták, és sok szép szót kaptak tőlük…

Hirdetés

– tette hozzá Etelka.

Mazsi tette mindenkit megérintett a szállón. Fantasztikus érzés látni, hogy egy ilyen fiatal lány mennyire odafigyel a rászorulókra, és az idejét, pénzét arra fordítja, hogy segítsen nekik.

Az ünnepi időszakban ugyan szoktak felajánlások érkezni, de ilyen mértékű adományt még sosem kaptak gyermektől. Az elkészített mennyiség bőséges volt, mindenki jóllakott belőle, sőt, még később is maradt belőle, hogy adhassanak a szükségben lévőknek

– mondta el Magyari Szilvia, a szálló szakmai vezetője.

Cserébe a lakóktól Mazsi egy tábla csokit kapott, valamint az egyikük rajzát és egy kézzel készített könyvjelzőt adta neki egy idézettel:

“A szeretet soha el nem múlik”.

Szilvia reméli, hogy a jövőben is megőrzi ezt a tüzet magában.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.