Misztikum

A jövőből érkezett üzenet egy rádióba élő adásban egy ismeretlen frekvencián?

Valaki élő adásban jelentkezett be. “Nem tudom miről beszél. Kérek egy 78-ast a személyre, aki a vonalban van, mert nem tudom, hogy kivel beszélek és milyen időből származik…”

Nemrég tették fel ezt egy brit rádióadásról készült hangfelvételt, amit (állítólag) egy brit rádiós küldött el és az ő adásukban történt, viszont mai napig sem ő, sem munkatársai nem tudják mire vélni ezt a dolgot.

Segítséget kértek a megmagyarázásához.

Hirdetés

Arról kérdezték a hallgatókat, milyen számítógépek vagy technológia lesz vajon a jövőben 1000 év múlva…

Minden rendben is zajlott kb 4:40 percig, majd egy technikai probléma lépett fel és 5.10-től van a lényeg, amikor egy teljesen ismeretlen frekvencia lépett be az adásba, amiben éppen megszólal valaki (mintha katonai küldetésben) tudósítana egy adott helyszínről:

– “Alfa 4, zéró, 21, 5, 5, 5, 72 fok. Úgy tűnik a terület elhagyatott legalább 1 mérföldes sugárban. “

– Halló ki van ott? – szól bele a műsorvezető.
– “Ez egy rádiókapcsolat, halló. Jelentsen!”

– Ki beszél? – kérdezi a műsorvezető

– “A 4198-as földalatti(Subterranean) azonosítási megállapodás értelmében: Szubterrai. Nincs rá felhatalmazásom, hogy bárkinek is megadjam az identitásomat. Tartsa egy másodpercre!”

– Halló, ez valami tréfa? – kérdezi a műsorvezető.
….Közben folyamatos statikus zaj hallható….

– “A dimenziós rádiófrekvencia felülvizsgálatát kérem! Zaj van a vonalban.”- mondja a titokzatos hang, majd folytatja:

“Ahogy mondtam a táj kihaltnak tűnik. A számítógépek kisebb lokális civilizációt észlelnek 5, 10 kattintásra keletre. Engedélyt kérek szub-szkennelésre.”

Hirdetés

“oké, 5, 1, 1, 3, 7, 10. A terület 60 változást mutat azóta. Nincs nagy változás. Hihetetlenül száraznak érződik. Nem nagyon tűnik elviselhetőnek vagy hogy táplálékhoz jussunk hozzá. A talaj PH-értéke itt közvetlen közelben 3.4.

Az égbolt sem sokat változott, mint ahogy kinézett 5720-ban, a levegő is sokkal ritkább. Valószínűleg légzési problémáink lennének itt, légzési betegségek a fiatalabb generációknál.”

– Segítene végre valaki kimenteni innen engem?” -szólal meg a műsorvezető. Már 10 éve itt dolgozom a rádiónál és ilyet még nem tapasztaltam! Megoldaná végre valaki? …mert fogalmam sincs milyen jellel van itt dolgom”

– “Maradjon csendben uram, kérem!” – Központ meg tudnák változtatni az MD-frekvenciát?, mert valaki van a vonalban…”

– “Nem hiszem, hogy csendben fogok maradni, hiszen ez az én rádióműsorom!”- mondja a műsorvezető egyre bizonytalanabbul. “Ki a fene vagy te mégis?” – kérdezi.

– “Valaki, aki felderítést végez a CB-nek., mindjárt végzünk, csak kérem őrizze meg a nyugalmát!”

– “Tehát maga az USA-nak dolgozik?”- kérdezi a rádiós.

– “Nem tudom miről beszél.” Kérek egy 78-ast a személyre, aki a vonalban van, mert nem tudom, hogy kivel beszélek és milyen időből származik…” – szól a központnak az ismeretlen hang. Ez egy nagyon egyszerű megbízás volt és szeretném normálisan megcsinálni. …”

………..Statikus zaj………….

“Életnek jele nincs közvetlen közelségben. Remélem 10 perc múlva kapcsolatba tudunk lépni. Nem tudom mit fogok ott találni, mivel a küldetésről szóló jelentés ennél kidolgozatlanabb volt.”

“Kérem közöljék az erre a periódusra szóló fő POI koordinátákat! Nem akarok újra vakon bemenni! … nem úgy, mint a 2713-as időben. Akkor nem volt valami jó helyzet benne lenni.

2016?, oké akkor nem csodálkozom. Ő még mindig ott van? Helló?”

“Meg tudnád mondani a kommunikációsoknak, hogy javítsák ezt ki nekem?! Azt reméltem, hogy ez egy rövidebb időtartamú munka lesz. Hogy időben visszaérek. Mert a megszakítások miatt, ami ebből a dimenzióból jön hát nem vagyok valami boldog…Mondd meg az előkészítőknek, hogy messze sokkal rosszabb, mint amit a 8-TH óta láttam.”

– “Kivel beszélek? Ezt most már tudnom kell!” – szólal meg a műsorvezető.

“Vegyétek ezt ki! Így nem tudom elvégezni a munkát. Képesnek kell lennem megcsinálni ezt és menni is vissza. Nem igazán gondolom…..”………………………….

Szakadás és a műsorvezető ott marad zavartan, fogalma sincs, mit is hallottunk most tulajdonképpen…

Mint elmondták, azért nem mertek a stábbal erről külön beszélni, mert féltek, hogy valami titkos frekvenciába csöppentek bele, vagy azzal vádolnák meg őket, hogy ők hamisították a felvételt…

Ezt 2016-ban rögzítették vagyis ment le adásban, de most küldték el egy ezzel foglalkozó csatornának…

Az eset nagy port kavart, és a mai napig kemény viták mennek róla, hogy mennyire lehetett valós.

Azóta is számtalan magyarázat létezik a történtekre.

Egyesek szerint az egész egy átverés, valaki megviccelhette a rádiósokat, azonban ennek ellentmond, hogy ismeretlen frekvencián jelentkezett.

Más szakmabeliek szerint ez önmagában még nem zárja ki, hogy valóban csúnya tréfa áldozatai lehettek a rádiósok.

Megint mások szerint egy média hack volt az egész.

Amíg nem ismétlődik meg hasonló, erős fantázia kell ahhoz, hogy az ember azt gondolja, hogy valóban a jövőből üzenhettek.

Persze semmi sincs kizárva, és az is lehet, hogy valóban időutazók járnak közöttünk, erre egyesek állítása szerint számtalan egyéb bizonyíték van.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.