Címlapsztorik

A lángossütéshez és a hamburger összerakásoz is kell a papír

És ez nem valamiféle vicc…

Szeptember 1-jétől a meleg és hideg ételek és italok készítése, valamint a cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése tevékenységek esetében a szakirányú végzettség minden munkavállaló esetében kötelező!

Korábban ez a kitétel a büfétermékekre még nem vonatkozott, mostantól azonban a lángossütőknek és a gyrososoknak is szakirányú végzettséggel kell rendelkezniük.

Hirdetés

A vendéglátás most halt meg

– mondta egy kecskeméti büfé tulajdonosa a 444-nek.

A rendelet a gyorsétterem-láncokat is érinti, tehát ezentúl egy sajtburger összerakásához is szakképzettség kell.

A vendéglátóipar már most is súlyos munkaerőhiánnyal küzd, körülbelül negyven-ötvenezer ember hiányzik a szektorból, és a többségük vissza sem akar jönni.

A meleg és hideg ételek, italok felszolgálásához azonban továbbra sincs szükség szakképesítésre.

Az előző 21/2010-es NFGM rendeletben még volt egy olyan kitétel, hogy a szakképzettség előírása nem vonatkozik a büfétermékek készítésére. Ez azonban kimaradt a mostani rendeletből…

Vagyis sokak szerint ezzel odacsapott még egyet a kormány a munkaerőhiányban szenvedő vendéglátásnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!