CímlapsztorikÉrdekes világ

A tűzoltóknak elege lett: felmondási hullám várható

Orbán és a kormány igazi “tűzfészekbe” nyúlt, a tűzoltók létszámhiánya “elment a falig”, ezeket az indulatokat nehéz lesz “eloltani”…

Már oyan súlyos a helyzet, hogy egyes emelőkosaras egységek működtetésére sincs egyszerűen elég ember.

És ez köszönhető a megbecsültség hiányának és annak, hogy a fizetésük a vicc kategóriába tartozik ahhoz képest meg főleg, hogy ekkora veszélyt vállalnak nap mint nap.

Hirdetés

Üzemképes, de mégis a garázsban marad az emelőkosaras tűzoltóautók egy része, mert nincs elegendő ember a járművek üzemeltetésére

– ezt nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő tűzoltó az RTL Híradójának.

A speciális kocsik története csak egy tünete a tűzoltókat sújtó létszámhiánynak, emellett rengeteg túlóráról és nehezen kivehető szabadságról beszélnek, hasonló okokból.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Salamon Lajos az RTL-nek azt mondta:

a létszámhiány elment a falig.

RTL riport:

Salamon szerint minden városban minimum 15-20 százalékkal csökkent a tűzoltók létszáma.

Azonban tudnak olyan megyei jogú városról is, ahol 30 fős a létszámhiány, és a környező városokból kell odarendelni kollégákat.

A szakszervezeti elnök szerint ez azért súlyos probléma, mert egy tűz- vagy káresetnél döntő lehet, hogy van-e elegendő ember a kocsiban.

Hirdetés

Ennél is nagyobb probléma, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet lejártával a felmondási tilalom is véget ér, amely tovább ronthatja a létszámokat.

Salamon Lajos szerint ezt béremeléssel lehetne orvosolni – ezzel kapcsolatban azonban sem a Katasztrófavédelem, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt az RTL kérdéseire.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.