CímlapsztorikÉrdekes világ

Átkozott év! – Tóth Gabi 2023 citromdíjasa lett, rengetegen “Gratulálnak” neki! Itt vannak a részletek!

Döbbenet!

Szájer József 2020-es győzelme óta nem látott méretű siker született a HVG 2023-as évzáró díjainak kiosztásakor, és idén is az volt a legegyértelműbb, hogy ki volt az antihős: a 2020-ban bukott Fidesz-alapítót, a 2021-ben Mészáros Lőrinc oldalán hivalkodó Várkonyi Andreát és a 2022-ben a hatalmukkal visszaélő tankerületi vezetőket

Szájer József 2020-es győzelme óta nem látott méretű siker született a HVG 2023-as évzáró díjainak kiosztásakor, és idén is az volt a legegyértelműbb, hogy ki volt az antihős:

Hirdetés

A 2020-ban bukott Fidesz-alapítót, a 2021-ben Mészáros Lőrinc oldalán hivalkodó Várkonyi Andreát és a 2022-ben a hatalmukkal visszaélő tankerületi vezetőket

Tóth Gabinak mégis sikerült egyedül több, szám szerint 7413 voksot szereznie, mint a többieknek összesen, arra pedig több magyarázat is létezik, hogy miért.

Egyfelől: Tóth Gabit utálni sokaknak rendszerkritika. Ha valakit felmagasztal a hatalom, lesznek, akik elvből ellene lesznek – e tekintetben ő egyáltalán nem más, mint Ákos vagy Nagy Feró.

Amíg azonban Ákos „női princípiumról” magyaráz, Nagy Feró pedig csak szimplán önmaga, addig Tóth Gabinak egészen más szerepet szánt a hatalom: a mintanőét.

Anya, aki nő, gyereke van, akit nem műtöttek át Sorosék az oviban, apával, aki férfi, mintacsaládot alkot keresztény szeretetben: a bulvárhős, aki a nemzet csalogánya lett. Ha ez nincs, maradt volna felsőközépkategóriás haknizenész és a TV2 egyik arca, egy kevéssé lényeges tényező a 21. századi zeneiparban.

Ha ilyen előadóként derül ki róla, hogy egy másik férfiért elhagyja a férjét, nagyjából egy-két hétig lett volna a bulvárlapok címlapjain, pár interjúban elmondta volna, hogy ez van, lehet őt szidni, csak a gyerekét hagyják ki a sztoriból, az adott hónap végére már arra sem emlékezne senki, hogy benne volt-e a hírekben.

De nem ez történt. Tóth büszkén vállalta a szerepet, amit a keresztény értékeket a lehető legálszentebben képviselő rezsim neki szánt – és pont ugyanilyen álszent volt ennek fényében, amit csinált.

Tóth Gabi tehát azért is volt méltó a citromdíjra, mert egyfajta szimbóluma a rendszernek, amelynek kétszínűségére így tét nélkül lehetett felhívni a figyelmet. Más szóval:

úgy állított emlékművet a NER-nek, hogy annak nem itták meg a magyar emberek a levét.

Hirdetés

Az egész történetnek a körítése már csak ráadás. Az, hogy az új szerető személye egy Pócs János-posztból derül ki?

Ugyna már… Az ez egész olyan Tóth Gabis, tipikusan…

Ti hogy látjátok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!