Címlapsztorik

Az EU bekeményít: bilincsben vitetnék el Orbán Viktort?

Az EU kijelentette, miért is indult pontosan a jogállamisági eljárás és „Magyarország ellehetetlenítése”?

Hivatalosan is kiküldték a levelet az EU-ból, amiben arról értesítik az országunkat, hogy megindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szembebn.

A 24.hu most megszerezte a szóban forgó levelet, amely alapján megállapítható, hogy a családvédelmi törvény nem szerepel benne.

Hirdetés

Ellenben az Elios-ügy, a közalapítványok ügye és több másik konkrét eset igen, ezek pedig sértik az uniós költségvetést és a jogállamiságot.

Vagyis ez azt jelenti, hogy Orbán Viktort és kormányát gazdasáégilag, a korrupciós ügyletek mentén akarják „megfogni”.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint a kohéziós alapok pénzeinek elosztása rendszerszintű szabálytalanságokat tükröz. Itt az Eliost meg nem nevezve utaltak a csalás elleni uniós hivatal (OLAF) vizsgálatának 35 közvilágítási projektjére is.

Egy másik bemutatott ügy szerint Magyarországon, Lettországban és Szerbiában is fiktív irodák révén szereztek uniós pénzt, majd később e projektek uniós támogatását visszavonták, hogy ne veszítsék el a forrásokat.

Orbán lopja az EU pénzét, súlyos következményeket ígérnek

N agyon sokan arra számítanak, hogy az EU tényleg bekeményít, és még az Európai Ügyészség jogkörét és kibővítik valamilyen jogi furmánnyal.

Elviekben megvan erre a lehetőségük.

A jelen helyzetben ugyanis az Európai Ügyészség csak azokban az országokban emelhet vádat hivatalos személyek ellen, és kérhet rájuk letöltendő börtönt, amelyek csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.

Orbán Viktor a mai napig érthetetlen megfontolásból nem csatlakozott…

Azonban közvetve egyes bűncselekményekhez kapcsolható ügyekben akár az Európai Ügyészségen kívüli országokba} is nyomozhatnak.

Hirdetés

Egyvalami bizonyos: az EU nem nyugszik, míg Orbánt jogi következmények elé nem citálják.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.