Címlapsztorik

Az évtized csatája Moszkvában? Eldőlhet Putyin és az oroszok sorsa

A Wagner csoport mindent fel akar gyújtani, Putyin pedig polgárháborút robbanthat ki – állítják.

Elképzelhetőnek tartom, hogy Putyin mindent bevet annak érdekében, hogy ezt az egészet egy bizonyos ponton megállítsa

– mondta az Indexnek Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.

Hirdetés

Azt is kiemelte, a legrosszabb forgatókönyv egy totális polgárháború.

Ez azt jelentené, hogy mind politikailag, mind gazdaságilag és katonailag ez a hatalmas ország rendkívüli módon meggyengül, egyik pillanatról a másikra.

Más szakértők ugyan másként látják, azonban abban valamennyien egyetértenek, hogy ténylegesen kritikus 24 óra vár az egész Orosz Birodalomra és magára Putyinra.

HOGY MOSZKVA-SZERTE KIÜRÍTETTÉK A KÖZÉPÜLETEKET A WAGNER-LÁZADÓK ELŐRENYOMULÁSA MIATT.
Fontos azt is megemlíteni, hogy szombat délután, moszkvai idő szerint 14.16-kor az orosz elnök hírhedt Il–96-os gépe felszállt Moszkvából

– derül ki a FlightRadar adataiból.

A gép északnyugati irányba, Szentpétervár felé indult (tehát a zsoldosoktól távolodik – a szerk.), és Tvertől délnyugatra tűnt el a radarról.

Mindeközben az orosz kormányzat cáfolta, hogy az elnök távozott volna a fővárosból. Dmitrij Peszkov szóvivő a híresztelésekre reagálva közölte, hogy

PUTYIN A KREMLBEN FOLYTATJA A MUNKÁT.

Az IL–96 egy különlegesen kialakított gép, amelyről Putyin végszükség esetén akár egy atomcsapásra is ki tudja adni a parancsot.

Hirdetés

Egyértelműen egy vészjósló polgárháború felé sodródik az ország, ez pedig alapjaiban fordíthat az orosz-ukrán háborún is.

Prigozsin Moszkva felé indult katonáival, hogy „megbüntesse” az érintetteket, mindenek előtt Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt, de azt állítja, hogy nem puccsra készül.

A Wagner-csoport Rosztovban elfoglalta a legfontosabb katonai létesítményeket, innen Voronyezsen keresztül Moszkva felé indultak el.

Vlagyimir Putyin tévébeszédet mondott, és árulásról beszélt. Prigozsin visszautasította a vádat, és kijelentette, hogy nem fogják megadni magukat az elnök utasítására.

„Katasztrófa történne, ha a Wagner orosz atomfegyverekhez jutnak”

– mondta
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki szerint a világ a pusztulás szélére sodródna, ha az atomfegyverek a „Wagner-banditák” kezébe kerülnének.

„Az emberiség történetében még soha nem fordult elő, hogy a legnagyobb atomfegyver-arzenált gengszterek irányítsák”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!