CímlapsztorikÉrdekes világ

Az orosz genetikus szerint 900 évig is élhet az ember: döbbenetes állításai kavarták fel a tudományos állóvizet

Ki mit gondol? A szakma azonnal lépett is!

Az Orosz Oktatási és Tudományos Minisztérium nemrégiben kirúgta az Orosz Tudományos Akadémia tekintélyes Általános Genetikai Intézetének igazgatóját, állítólag ellentmondásos, a tudománnyal összeegyeztethetetlen megjegyzései miatt.

Alekszandr Kudrjavcev genetikust 2021 júniusában nevezték ki az Orosz Tudományos Akadémia Általános Genetikai Intézetének igazgatójává, és megbízatása 2027-ig szólt, de a múlt hónapban az orosz Oktatási és Tudományos Minisztérium bejelentette, hogy Kudrjavcevet felmentették
feladatai alól és leváltották.

Hirdetés

Kirúgása azonnal összekapcsolódott egy sor ellentmondásos kijelentéssel, amelyeket tavaly márciusban, a 3. Nemzetközi Tudományos és Teológiai Konferencián tett, melynek címe “Isten – Ember – Világ” volt.

Az orosz tudós azt állította, hogy a bibliai özönvíz előtt az emberek akár 900 évig is éltek, de élettartamuk azóta lerövidült az “eredeti, ősi és személyes bűn” miatt.

A fent említett konferencián Alekszandr Kudrjavcev azt is elmondta, hogy a bűn hatással van az emberi genomra, így fogékonyabbak a negatív egészségügyi következményekre.

A genetikus hozzátette, hogy bár az ateista tudósok a genetikai bomlást olyan tényezőknek tulajdonítják, mint a sugárzás vagy a szennyezés, úgy véli, hogy azt a bűn okozza.

“Ezek azok a mutációk, amelyeket a genetikai orvosok minden nap megtalálnak, amikor betegekkel dolgoznak…”

– mondta Kudrjavcev.

“Az ateista tudósok azt fogják mondani, hogy valójában sugárzás, szennyezés, ez mind mutagén hatás. Mindazonáltal személyes meggyőződésem, hogy az ilyen pusztítást az eredendő bűn indítja el, amelyet súlyosbít az ősi bűn, és a személyes bűn is.”

Az ellentmondásos tudós arra is figyelmeztette hallgatóságát, hogy ne vétkezzenek, mivel ez akár hét generáción keresztül is befolyásolhatja
utódaikat.

Hangsúlyozni akartam az úgynevezett rossz szokások káros hatását – amit a teológusok bűnnek neveznek,”

Hirdetés

– mondta.

“Ezek a genomra is hatással vannak. Ha mutáció történik a testedben, az ivarsejtjeidben, akkor az átadódik az utódaidnak, és semmit sem lehet tenni ellene.

A következtetés egyszerű: ha egészséges utódokat akarsz, ne alakíts ki rossz szokásokat, ne ess bűnbe.”

Alekszandr Kudrjavcev kijelentéseinek nincs tudományos oldala. Egyszerűen csak olvasni kell a Bibliát, mert ott van megírva minden. Minden hívő tudja, hogy az Úr hét nap alatt teremtette a Földet, és ez körülbelül 6000 évvel ezelőtt történt,”

– nyilatkozta Jevgenyij Alekszandrov, az orosz áltudomány elleni küzdelem bizottságának vezetője.

“De a tudomány nagy lépéseket tett a bibliai idők óta, és tudja, hány éve létezik a Föld, mikor jelent meg az emberi faj, és így tovább.

És ez teljesen összeegyeztethetetlen a Biblia mitológiai meséivel. Igen, ma már szokás udvariasan bánni az egyházzal, de mi köze ehhez a tudománynak?”

Szokatlan kijelentései miatt Kudrjavcev kénytelen volt nyilatkozatot kiadni, amelyben tisztázta, hogy az “Isten – Ember – Világ” konferencián elhangzott megjegyzések csak az ő személyes meggyőződését tükrözik, és nem köthetők az általa vezetett genetikai intézethez.

Ez azonban sok kritikusának nem volt elég jó.

Az orosz kormány nem részletezte Kudrjavcev elbocsátásának okát, de Fjodor Lukjanov, az orosz egyház családügyi bizottságának vezetője azt mondta, hogy elbocsátása “vallási meggyőződés, és az e meggyőződésekkel összhangban lévő kijelentések miatt történt, ami sérti a tudományos közösség etikáját”

-írja az ÚjVilágtudat.

Valószínű tehát, hogy soha nem dől el ez a kérdés, mert mindkét oldal a saját gazát hangoztatja.

A tudomány képviselői és a jelenleg uralkodó hivatalos álláspont szerint nem létezte 900 évig élő emberi lények a Földön.

Ellenben sokan máig úgy gondolják, hogy az emberi élettartam az Özönvíz előtti időkben valóban jóval magasabb lehetett.

Ám ez utóbbit bizonyítékok híján kézenfekvőbb fantáziaként, legenda vagy mítoszként kezelni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.