Egészségünk

Azt gondolta, hogy az energiaital szárnyakat ad, helyette szó szerint lerohadt a nyelve – VIDEÓ

Azóta mindenkit figyelmeztet, hogy mennyire pusztító tud lenni az energiaital az emberi szervezetben, ha túlzásba viszik.

Egyre több hasonló eset, rendkívül káros az egészségre, és mégis, itthon a gyerekeink is gond nélkül megvásárolhatják!

Aki rendszeresen iszik energiaitalokat, jobb, ha változtat szokásán, ha csak nem akar úgy járni, mint egy ausztrál férfi, akinek nyelve csúnyán megsínylette azok fogyasztását.

Hirdetés

Az Ázsiában tanárként dolgozó Dan Royals egy Facebook-csoportban osztotta meg a nyelvéről készített fotón, aminek felső rétege foltokban eltűnt.

Ezt teszi a nyelveddel az a szar. Szó szerint megeszi a nyelved

– közölte a fényképhez írt szövegben.

Royals a HuffPost UK című lapnak elmondta, naponta legalább 5-6, de olykor akár tíz energiaitalt is megivott, amikor észrevette magán a tüneteket.

Elmondása szerint az orvosa mondta neki, hogy az energiaitalokban lévő anyagok okozták a nyelvében keletkezett károkat, és miután abbahagyta azok fogyasztását, nyelve gyógyulni kezdett.

Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen nagy függőséget tudnak kialakítani az energiaitalok.

A HuffPostnak nyilatkozva elmondta, egy hete nem iszik energiaitalokat, és folyamatosan gyengének és levertnek érzi magát, és bármit csinál, sokkal több energiát igényel, mint amikor még naponta itta az italokat.

Ráadásul egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint már napi két energiaital is komoly szívritmuszavarokat okozhat

– írja a Daily Mail alapján a LadBible is.

Hirdetés

Az ilyen italok rengeteg koffeint és még több cukrot tartalmaznak, emiatt nemcsak egészségtelenek, de konkrétan veszélyesek is.

A túlzott fogyasztásuk a ritmuszavar mellett növeli a hirtelen szívleállás esélyét, valamint nem tesz jót a magas vérnyomással küzdőknek sem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!