CímlapsztorikTudomány

Bejelenthetik a földön kívüli élet felfedezését. Állítólag már idén meg fog történni

Sokkoló korszakváltás előtt vagyunk?

Egyesek szerint egyértelmű jelek vannak arra vonatkozóan, hogy hamarosan a NASA és a világ kormányai be fogják jelenteni a földönkívüli élet létezését.

Már csak az a kérdés, hogy ez mekkora beismerés lesz és hogy MIKOR következik be, nem pedig az, hogy bekövetkezi-e.

Hirdetés

Ezt több egymástól független forrás is kezdi megerősíteni.

Vagyis valamit ténylegesen találhattak, vagy forró nyomon vannak a földönkívüli élettel kapcsolatban.

Sőt, sokan úgy sejtik, hogy 2024 lesz az az év, amikor a Nagy Felfedés keretében valóban korszakváltás következik.

Ezzel kapcsolatban a BBC 2023-as szilveszteri műsorában Dame Maggie Aderin-Pocock világhírű brit csillagász azt mondta, hogy 2024-ben rábukkanhatunk a földön kívüli életre, mint mondja:

„az idegen élet bizonyosan létezik odakint”.

Ugyanakkor nem csak ő volt az egyetlen, aki ezzel a merész(?) jóslattal állt elő az év végén: Becky Smethurst neves brit asztrofizikus szerint

„nagyon rövid időn belül jöhet egy olyan tanulmány, ami azt állítja, hogy erős bizonyítékunk van egy exobolygó légkörében található bioszignatúrára*”.

*A bioszignatúra olyan gázokat és vegyi anyagokat jelent a légkörben, amik nagy valószínűséggel szerves élőlényekből származnak, és az általunk ismert biológiai folyamatokra utalnak.

Tim Peake brit űrhajós pedig a következőképpen fogalmazott a témával kapcsolatban egy, 2024 első hetében a CNBC-nek adott interjújában:

Hirdetés

„Lehetséges, hogy a James Webb űrteleszkóp már rá is talált az idegen életre, csak nem akarják addig nyilvánosságra hozni vagy megerősíteni,

amíg teljességgel meg nem bizonyosodnak róla, de találtunk egy bolygót, ami úgy tűnik, hogy erős jeleket ad a biológiai életre.”

Érdekes, hogy a fentebb említett személyek mindegyike brit, ami a szintén brit The Spectacor cikke szerint arra utalhat, hogy hamarosan érkezik egy brit eredetű – talán éppen szakértői véleményezés alatt álló – tanulmány, ami szilárd bizonyítékokkal áll elő egy exobolygón (Naprendszerünkön kívüli bolygón) lévő idegen élet létezéséről.

Akármi is lesz, „két lehetőség létezik: vagy egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy nem. Mindkettő egyformán félelmetes

– mondta egykor Arthur C. Clarke angol író.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.