CímlapsztorikÉrdekes világ

Djokovic kálváriája véget ért: kiutasítják az oltatlan játékost Ausztráliából

A bíróság egyhangú döntést hozott, hamarosan indokolják is. 3 évig be sem léphet az országba… Mit gondoltok? Milyen következményei lehetnek a jövőre nézve?

Novak Djokovicot ki fogják toloncolni Ausztráliából, miután elveszítette a vízumának törlése ellen benyújtott fellebbezését

– közölte a BBC.

Hirdetés

A kiutasítás vélhetően azzal jár, hogy a teniszező három évig nem léphet be az országba.

A szövetségi bíróságon az ausztrál kormány azzal érvelt, hogy a 34 éves, oltatlan szerb sportoló nem léphet be az országba, mert az járványügyi kockázatot jelentene. A teniszező védői szerint azonban a döntés „érvénytelen és logikátlan”. Az ügyről döntő szövetségi bírák egyhangúlag utasították el a fellebbezést.

Azzal, hogy nem léphet be Ausztráliába, Djokovic az Australian Openen sem vehet részt, ahova címvédőként érkezett. Első meccsét hétfőn játszotta volna.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd edzett az Australian Open helyszínén, első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson.

Másnap azonban ismét érvénytelenítették a vízumát, majd őrizetbe vették és visszavitték a szállodába, hogy ott várja meg a mai ítéletet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.