CímlapsztorikÉrdekes világ

Dráma: már soha nem látjuk élve Michael Schumachert!

Döbbenet és szomorúság: a világ nem tér magához…!

A most 84 éves sportriporter Frankl András arról beszélt, hogy szerinte miért nem látjuk már élve Michael Schumachert, a hétszeres világbajnok pilótát.

Michael Schumacher kilenc éve, 2013. december 29-én szenvedett tragikus síbalesetet.

Hirdetés

A nyilvánosság előtt azóta sem jelent meg, svájci otthonában, a családja körében lábadozik.

A nagy barát, Jean Todt szállít némi információt az állapotáról, de semmi konkrétumot nem lehet róla tudni.

Frankl András a Forma-1 csúcsvezetőinek közelében mozgott mindig, s bejáratos volt Bernie Ecclestoni lakóbuszába is.

Most hazatért, és egy interjúban a sportág iránti szeretete, a volt pilótákkal való viszonya mellett Schumacher állapota is szóba került.

„Tavaly ott voltam az Amerikai Nagydíjon Texasban, Austinban. A Haas-istállónál egyszer csak szembejött velem Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok, kómában fekvő pilóta felesége.

Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vigasztalt engem.

Elmondtam neki, soha nem feledem el Michaelt, s hogy mennyi mindent jelentett nekem az ő barátsága, jelenléte a Forma-1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, akkor és ott én voltam a rajongó.”

Frankl hozzátette: szinte senki sem tudja elképzelni, hogy Corinna mi mindent tett meg eddig azért, hogy a férjét életben tartsa. Mindent eladtak, amit lehetett.

Szerinte mindenkinek el kell fogadni, hogy Michael Schumachert már soha nem látjuk élve.

Hirdetés

A világ legfantasztikusabb dolga lenne, ha sikerülni őt megmenteni. De nem tudják. Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni.

Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt, nézik a futamokat. És ez nem legenda, a családon kívül valóban csak ő mehet be hozzá.

„Szerintem azért nem mondják meg, milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz.

Hiszen a rákkutatásban is történtek előre lépések. Akkor itt miért ne jöhetne el egy csodálatos fordulat?

Szerintem ez az oka annak, hogy életben tartják Schumachert, és azon imádkoznak nap mint nap, hogy a csoda bekövetkezzen. Én ugyanezt csinálnám. Sosem adnám fel a harcot az ő helyükben.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.