CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy földalatti szervezet ígéri, hogy elpusztítja Putyint: ők robbantották fel Dugin lányát

Itt a hivatalos beismerés, azt ígérik, hogy Putyin nem aludhat nyugodtan, mert további akciókra készülnek.

Partizánakciónak nevezte a szombat éjszakai robbantást Ilja Ponomarev Kreml-ellenes volt orosz képviselő.

A Kijevben nyilatkozó politikus szerint az elkövető egy földalatti szervezet volt, amely további hasonló akciókra készül

Hirdetés

A jelenleg az ukrán fővárosban, Kijevben élő Ponomarev szerint a robbantásos merényletet a Nemzeti Köztársasági Hadsereg nevű földalatti szervezet követte el,

amely állítólag azon dolgozik, hogy megdöntse Vlagyimir Putyin hatalmát.

Darja Dugina azután halt meg, hogy egy robbanást követően lángba borult autója,

miközben hazafelé tartott. Többen úgy vélik, hogy apja, a “Putyin agyaként” ismert orosz filozófus, Alekszandr Dugin lehetett a támadás célpontja. Ukrajna tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz.

A támadás aláássa Putyin narratíváját, ami szerint az elnök biztonságot kínál.

Ezt az akciót, mint sok más, Oroszország területén ezekben a hónapokban történt partizánakciót, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg követte el

– idézte Ponomarev szavait a Guardian, amely ugyanakkor jelezte, a politikus állításainak valóságtartalmát nem tudták ellenőrizni.

Ponomarev szerint a “jelentős esemény” “új lapot nyit a putyinizmussal szembeni ellenállásban.

Újat, de nem az utolsót”.

Hirdetés

Azt állította, hogy az oroszországi partizánok további hasonló támadások elkövetésére készülnek a Kreml-hez hű elit tagjai ellen, legyen szó tisztségviselőkről, oligarchákról, az orosz biztonsági szervek embereiről.

A volt képviselő egy nyilatkozatot is közzétett a Köztársasági Hadsereg nevében:

Putyin elnököt a hatalom bitorlójának és háborús bűnösnek nyilvánítjuk, aki átírta az alkotmányt, testvérháborút szított a szláv népek között, és biztos és értelmetlen halálba küldött orosz katonákat..

Szegénység és koporsók egyeseknek, paloták másoknak – ez politikájának lényege. Hiszünk abban, hogy a jogfosztottaknak joguk van fellázadni a zsarnokok ellen.

Putyint mi fogjuk megbuktatni és elpusztítani!

Ponomarev volt az egyetlen, aki 2014-ben nemmel szavazott az akkor frissen megszállt Krím-félsziget annexiójára. A Kreml ezért bosszúból megtiltotta, hogy belépjen az országba, miután az USA-ban járt. Ponomarev 2019-ben ukrán állampolgár lett.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.