Címlapsztorik

Ekkor lépheti meg Putyin az atombomba bevetését: borzalmas jóslat

Szerintetek is meglépi? Sir Richard Barrons tábornok szerint a veszély olyan valós hogy azt is tudni, mikor veti be Putyin a végítélet fegyverét.

Az ukrajnai háború kezdete óta “Damoklész nukleáris kardja” függ Ukrajna, Európa és a világ felett. Egyre nagyobb a félelem, hogy a Kreml vezetője, Putyin valóban bevethet atomfegyvereket.

Sir Richard Barrons volt brit tábornok úgy véli, a veszély valós, írja a svájci Blick.

Hirdetés

“77 év óta ez lenne az első nukleáris fegyver bevetése, és ez hatalmas tabudöntés lenne. De az oroszok számára nem elképzelhetetlen, ha a cél az ő szemükben ezt indokolja”

– mondta Barrons a Sunday Times című brit lapnak.

Az extábornok szerint két oka van annak, hogy Putyin valóban beveti a nukleáris fegyvereket. Az első eset az önvédelem lehet.

Ha a Kreml vezetője úgy érzi, hogy túlságosan sarokba szorították, és az Ukrajnában harcoló csapatait visszaszorítják, Putyin a végletekig is elmehet, és “taktikai nukleáris fegyvereket vethet be”. Jelenleg az ukránok visszaszorítják az orosz hadsereget.

Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy vissza akarják venni a Krímet. Az oroszok mini-atomfegyvereket használhatnak.

Másodszor, Barrons feltételezi, hogy Ukrajna újabb nagyszabású offenzívát indít, hogy kiszorítsa az orosz csapatokat az országból.

Ezért Oroszország már 2023 első hónapjaiban bevethet nukleáris fegyvereket – mondta a volt tábornok.

Egy szélesebb körű ukrán offenzíva és mozgósítás, amely már jövő tavasszal várható, sikereket hozhat a harctéren és felszabadíthatja az Oroszország által meghódított területeket.

Ez további kockázatokkal járhat.

Hirdetés

Barrons szerint Oroszország nem nagy atombombákat, hanem minibombákat vetne be Ukrajnában.

Az ok: ez lehetővé tenné Putyin számára, hogy kisebb területeket célozzon meg.

A minibombák persze nem kevésbé veszélytelenek, a szakértők még mindig úgy becsülik, hogy körülbelül félmillió ember halhat meg vagy sérülhet meg, ha ezeket használják.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.