Címlapsztorik

Elérte a Minerva ciklon Magyarországot: az igaz zuhatag még csak most kezdődik

Országszerte heves esőzések várhatók, figyelmeztetést is adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma napközben többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal.

A csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, az északnyugati, nyugati megyékben tartós és kiadós eső valószínű, de másutt is várható csapadékhullás, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar.

Hirdetés

Az északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő. Késő estére 12-18 fok közé hűl le a levegő.

A teljes országra figyelmeztetés van érvényben a várható zivatarok miatt

Zivatar: délutánig – kisebb eséllyel – a déli tájakon, később északon is egyre nagyobb területen fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (

> 20 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet.

A több hullámban érkező csapadékból kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség.

A várható hatalmas mennyiségű csapadék miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyékben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.