Tudomány

Elkezdett terjedni a szuperkórokozó, mely kirobbanthatja a rettegett X-betegséget

Azt az eseményt, amit , a WHO a világvége forgatókönyvének tart. Teljesen kiirthatja a civilizációnkat a “Coccidioides “?

Valóra válhat a The Last of Usban látott világvége?

A The Last Of Us nem járt messze a valóságtól, amikor azt sugallta, hogy a klímaváltozás miatt a gombák egyre nagyobb veszélyt jelenthetnek az emberiségre, és ennek tökéletes példája jelenleg az Egyesült Államok egyes részein terjed.

Hirdetés

A Coccidioides egyike azon kevés gombának, amelyekről ismert, hogy megfertőzik az embert, és a melegedő éghajlattal együtt a terjedési területe is bővül

– írja az IFLScience.

A kórokozó terjedése azt vetíti előre, hogy idővel jelentős mértékben átugrohat az emberre.

Ha ez megtörténik, képes lesz átvenni az elménk feletti irányítást és ténylegesen egyfajta zombikká teszi majd a betegeket.
A betegek pedig idővel egyre inkább a zombikhoz kezdenek el hasonlítani, ahogy a szöveteiket lassan felfalja a Coccidioides.

A völgylázat a Coccidioides belégzése okozza, amely Kalifornia és az USA délnyugati részein honos, ahol a talajban és a szennyeződésben nő. Könnyen belélegezhető, ha rossz helyen sétálsz, mivel mikroszkopikus spórái kilövődnek a levegőbe.

A völgyláz végzetes lehet, különösen az agyhártyagyulladáshoz vezető esetekben, és még azokban az esetekben is, amikor az emberek felépülnek, élethosszig tartó gombaellenes kezelésre szorulhatnak.

Bár a súlyos esetek jelenleg ritkák, a számok azt mutatják, hogy több ilyen esetre lehet számítani, ha a Coccidioides egyre jobban elterjed a környezetben.

Sajnos, az utóbbi években pontosan ezt tapasztaljuk.

Ez pedig azért aggasztó, mert a hozzá hasonló gombafajok is evolúciósan kifejlesztik a képességet, hogy a magas emberi test-hőmérsékleten is eléljenek akkor elszabadulhat a pokol

Hirdetés

Épp mint a The Last of Us-ban…

Nehéz megmondani, hogy ez mekkora veszély az emberiségre, de egyesek szerint ez lesz a rettegett X-kór, vagy X-beegség, ami a WHO hivatalos listáján is szerepel mint egy szimbolikus intő jel egy jövőbeli brutális járványra vonatkozóan.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!