Címlapsztorik

Ez a harmadik világháborút is kirobbanthatja: innen már nincs visszaút

Döbbenetes képsorok jelentek meg, a válasz és a megfejtés pedig a nyakunkra hozhatja a harmadik világháborút a szakértők szerint.

A közösségi médiában egy igencsak megdöbbentő és egyben vészjósló fotó terjedt el.

Ezen Vlagyimir Putyin látható, amint letérdel a kínai elnök előtt, legalábbis ezt állítják róla.

Hirdetés

Mint ismert, Hétfőn találkozott a két ország elnöke, a találkozóról már egy ideje tudni lehetett.

Az internetet rohamtempóban árasztott el egy kép arról a pillanatról, amikor Putyin üdvözölte a kínai államfőt: térdre ereszkedve csókolta meg a kezét, egészen félreérthető pózban köszöntve őt.

Bár a kép végigszáguldott a különböző közösségimédia-felületeken, rengeteg vicces kommentár érkezett, gúnyt űzve abból, hogy az orosz elnök behódolt a kínai államfő előtt.

A kép természetesen és szerencsére nem valós.

Ami mögötte van, azonban ennél is félelmetesebb és aggasztóbb a jövőre nézve.

Arról van ugyanis szó, hogy a mesterséges intelligencia állta generált képek és videók világában ma már a globális hírek is megkérdőjeleződnek.

Úgy manipulálnak tehát minket, ahogyan csak akarnak.

Alapjaiban váűltoztathat ez meg mindent, és egyes szakértők szerint a mesterséges intelligencia lesz az, mely kirobbanthatja a harmadik világháborút hamis hírekkel, vagy nem létező videók és képek terjesztésével.

Elég egyetlen nagyon érzékeny és (szándákosan rosszul irányzott) hír ahhoz, hogy egyes országok megnyomják a nukleáris rakéta indító gombokat.

Hirdetés

Mondjuk egy hamis hadüzenet generálása, Putyin vagy más nagy vezetők nevében, de sok más példa alapján is erősen megvan rá a veszély, hogy a jövőben a deepfake és a mesterséges intelligencia technológiája rátörjön az emberiségre, véget vetve a világbékének

-figyelmeztetnek a jövőkutatók és a biztonságpolitikai szakértők.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.