Címlapsztorik

Fehér gyerekkoporsót vittek Orbán felcsúti háza elé, kivonult a rendőrség – KÉPEK

Még egy felirat is került a hófehér koporsóra.

Nem akármilyen akció zavarhatta meg Felcsútot, különösen azon részét a kis közösségnek, ahol egész pontosan a magyar miniszterelnök szülőháza áll.

Egy hófehér gyermekkoporsót vitt oda ugyanis valaki.

Hirdetés

A dologból óriási botrány lett és a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki.

Megnyitottuk a felcsúti nyári szabadegyetemet, a miniszterelnök elvtárs háza és stadionja elől. Mégpedig azzal, hogy elhelyeztünk ott egy gyermekkoporsót, amire az van írva:

A MAGYAR FIATALSÁG JÖVŐJE

– írja a Facebookon Keresztény Zoltán, az a jogász, aktivista, aki nemrég fekete takarófóliával tekerte körbe a június elején Csákberényben orosz katonák által felavatott szovjet emlékművet.

Keresztény azzal indokolja a koporsót és a feliratot, hogy a fiatal Orbán Viktor annak idején, Nagy Imre újratemetésén

„azt mondta, hogy a kommunisták azzal, hogy 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország sorsát, elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét.

35 éve tehát, a rendszerváltás előestéjén, a Hősök terén az egyik üres koporsóban jelképesen a magyar fiatalok jövője is ott feküdt.

Mára az ott szónokló fiatalemberből miniszterelnök elvtárs lett, mondhatni, hogy a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki

ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei: hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz, vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz.

Hirdetés

Keresztény szerint ezért van Magyarországon gazdasági válság, ezért nagy az infláció és ezért rossz az egészségügy vagy az oktatás, és most nem szovjet katonák, hanem

„Putyin befolyásoló ügynökei” szítják a gyűlöletet a magyar közéletben.

„Most ellenük kell felvenni a küzdelmet! Mert így koporsóban marad a magyar fiatalság jövője”

– írja az aktivista.

Sokan arra akadtak ki, hogy mindösszesen egyetlen ember ellen képesek voltak a rendőrök intézkedni, noha még a gyülekezési tételt sem valósította meg egymaga.

Mások azt állítják, hogy azért volt gyors rendőri intézkedésre szükség, mert a rendőrök azt gondolták, hogy lehet, hogy a hófehér koporsó nem üres.

„A „gyülekezési joggal való visszaélés” jogi minősítés számomra kissé logikátlannak tűnik, tekintve, hogy ebben az esetben egyetlen személyre vonatkozik.

Persze annyira azért nem vagyok meglepve, hiszen a jogszabályt magyar jogászok hozták létre, és magyar rendőrökre bízták az értelmezését”

-fejtegeti egy illető a kommentek között.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.