MisztikumTudomány

Főpap leplezheti le a Vatikán legsötétebb titkait: a Vatikáni Titkos Levéltár tényleg Jézus maradványait és a Szent Grál pontos helyét rejti?

Döbbenetes bejelentések jöhetnek.

A Titkos Vatikáni Levéltár

Lehet hogy igazi döbbenetes áttörés jön és napvilágra kerül minden, amivel kapcsolatban bármilyen információt rejt a Titkos vatikáni levéltár?

Sokáig némi misztikum lengte körül a könyvtárat, melynek nevéből csak nemrégiben került ki a „titkos” megnevezés, és ezzel együtt lehetővé vált olyan, vitatott pápák életének kutatása is, mint a Vatikánt a II. világháború idején irányító XII. Piusz.

Hirdetés

Sergio Pagano érsek, aki 45 éven át vezette a Vatikáni Apostoli Könyvtárat, és az év második felében nyugdíjba megy, először szólalt meg az intézménnyel kapcsolatban.

Mondhatni kiteregeti a titkait, Félig meddig.

Jézus maradványai, a Szent Grál és földönkívüliek

A levéltárral kapcsolatban a múltban őrületes várakozások gyűltek fel és komplett legendák épültek fel köré.

Egyesek szerint a Vatikán például már rég tudhat a földönkívüliek létezéséről és az Özönvíz előtti világ bizonyítékait rejtik a titkos dokumentumok és rekeszek.

Mások úgy tartják, hogy még idegen csontok is el vannak rejtve, melyről még maguk a mindenkori pápák sem tudtak a történelem során.

Megint más legendák szerint Jézus földi maradványainak tudományosan is értékelhető bizonyítékai is a Vatikán tulajdonában vannak.

Ez utóbbi legenda szerint az egyház azért nem beszél róla, mert valami sokkoló dolgot tudna kideríteni egy tudományos vizsgálat magáról Jézusról, ami romba döntené az egyházat.

Megint más legendák és mítoszok szerint a Szent Grál rejtekhelyéről beszámoló iratok vannak az egyház birtokában.

Történelmileg homályos foltok és a levéltár

Pagano feladata volt, hogy – haladva a korral – a szobájában felállított hatalmas tévé képernyőjének segítségével zárt láncú videórendszeren figyelje a kutatókat, hogy ne tűnjön el semmiféle dokumentum.

Hirdetés

Ilyen nagyobb feltárás volt a világ előtt Piusz pápának a világháború idején játszott szerepe, amit 2020-ban Ferenc pápa rendelt el hogy nyilvánosságra lehet hozni.

Az interjúban a nyugdíjba készülő főpap beszélt a XI. Piuszt megválasztó 1922-es konklávé körülményeiről.

A maratoni pápaválasztás 14 fordulóban zajlott, míg a patthelyzetet egy esélytelen, de konszenzusos jelölt támogatásával oldották meg.

Több érdekes történelmi eseményről is fellebbentették a fátylat most a Vatikánnal kapcsolatban.

Ahhoz, hogy meg lehessen tartani a választást, a Vatikán sürgető táviratokat küldött szét, hogy pénzhez jusson. Végül az amerikai katolikus egyház vagyonából küldött 200 ezer dollár tette csak lehetővé a konklávé összehívását, mert az előző pápa – XV. Benedek – gyakorlatilag üres kincstárat hagyott maga mögött

A könyvtár vezetője megmutatta azt az 1530-ban írott dokumentumot, amelyben a brit nemesek arra kérik VII. Kelemen pápát, hogy bontsa fel VIII. Henrik házasságát, aki így elvehetné szerelmét, Boleyn Annát.

A pápa a kérést megtagadta, Henrik pedig elszakadt a katolikus egyháztól, és megalapította az anglikán egyházat.

A Szent Grállal, földönkívüliekkel kapcsolatos teóriák egyelőre semmilyen apróbb mértékben sem nyertek bizonyítást, mégis sokan szentül hiszik, hogy a Levéltárnak (mely egyébként egy ideje már teljes egészében nyitott a nyilvánosság számára) vannak még feltáratlan részei “csak avatott szemeknek”.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.