Címlapsztorik

Gyámság alá vont emberiség: betilthatják a készpénzt, hogy mindent ellenőrizhessenek

Pénzügyi gyámság alá vonhatnak mindenkit?

Míg az IMF jelenleg az új globális CBDC (központi banki digitális valuta) UMU (más néven Unicoin) rendszerének bevezetésére készül, a Nemzetközi Fizetések Bankja különféle projektekkel van elfoglalva, amelyek célja:

Az összes nemzetközi bank és központi bank összefogása egyetlen hálózatba – egy “ernyő alatt” -, amely lehetővé teszi a gyors, határokon átnyúló tranzakciókat digitális valutákkal.

Hirdetés

Az Aurora lesz a “Nagy testvér”

Az Aurora a mesterséges intelligencia (MI) “gépi tanulási” technikáit olyan eszközként tervezi alkalmazni, amellyel nyomon követheti a világ minden tájáról érkező hatalmas pénzügyi tranzakciók áramlását, hogy azonosítsa a konkrét mintákat.

A BIS szerint ennek célja olyan bűnözői pénzmosási struktúrák feltárása, amelyeket speciális pénzügyi technikákkal védenek.

Ahhoz azonban, hogy a mesterséges intelligencia valós időben figyelhesse a globális tranzakciókat, a magánbankoknak és a kormányoknak széles körű hozzáférést kell biztosítaniuk a számlákhoz,

majd szélesre kell tárniuk az ajtókat a mesterséges intelligencia előtt, hogy zökkenőmentesen nyomon követhessék a számlaforgalmat.

Ha visszaélnek vele, leuralhatják a teljes civilizációt

Rendkívül veszélyes az az elképzelés, hogy a BIS vagy más, a globalizációt jelképező intézmények kezében egy átfogó, mesterséges intelligencia által vezérelt globális bankfelügyeleti rendszer kerüljön bevezetésre.

Akár egy olyan jövőt is el lehet képzelni, amelyben a személyes számlákat rutinszerűen befagyasztják bármilyen – pénzügyi vagy politikai indíttatású

– jogsértés miatt.

Egyszóval borzalmas jövő elé nézhetünk, ha ezt az egészet nem fogják kontrollálni.

Készpénzmentes társadalom, de mégis, milyen áron…?

Hirdetés

Innen már tényleg csak egy lépés az emberek bőre alá ültethető chip…

De nem kell chip, hogy irányítsanak egy társadalmat. Elég ha mindenki ugyanabba a rendszerbe van a pénze által “bekötve”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!