Címlapsztorik

Joe Biden egyre inkább a demencia jeleit mutatja: összekeverte a magyarokat az oroszokkal és ukránokkal

Egyre nagyobba “gáz”, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ez az ember a világ egyik legnagyobb hatalmú országának vezetője…

Az amerikai elnök egy magyar harcos nyilatkozatáról beszélt, aki szerint a Javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az ellenséget.

Joe Biden egy Javein pácéltörő rakétákat gyártó alabamai üzemben járt, ahol beszédet is tartott. A mondandójába azonban több hiba is csúszott

Hirdetés

– írja a Liner.hu nyomán számos média.

A szövegkörnyezetből kiderül, hogy Amerika első embere tisztában van azzal, hogy melyik két állam harcol egymással, de olykor hiba csúszott a gépezetbe, és sikerült bejelentenie: az Egyesült Államok Oroszországnak küldött Javelineket.

Mielőtt Oroszország megtámadta volna, gondoskodtunk arról, hogy Oroszország Javelinekkel és más fegyverekkel erősítse meg a védelmét, hogy Ukrajna készen álljon arra, ami történik

– fejtette ki.

A Wall Street Journal a valóságban egy Oleksandr nevű közlegénytől idézett, aki az ukrán 128. különálló hegyi rohamosztag kárpátaljai dandárjában harcol, és semmilyen utalás sincs arra, hogy magyar származású lenne.

Biden beszéde ezen felül is tartalmazott kisebb-nagyobb tévedéseket, amelyeket a Fehér Ház által közzétett hivatalos szövegben áthúztak, majd zárójelben odaírták a helyes megfejtést.

Biden kognitív hanyatlása már nem titok

Egyre aggasztóbb méreteket öltenek az utóbbi időben Biden furcsa félrebeszélései, és emlékezet kiesései.

Nemrégiben volt olyan is, hogy a semmivel akart látszólag kezet fogni.

Az elnök feltételezhető szellemi leépülése azért tekinthető kiemelt biztonságpolitikai kérdésnek, mivel egyszemélyes ellenőrzést gyakorol az USA nukleáris arzenálja fölött.

Hirdetés

Amerikai elnökkel nem először esne meg, hogy mentálisan képtelen ellátni a feladatát és ez történelmileg sorsdöntővé vált.

Biden már a tavalyi elnökválasztási kampánya alatt is elképesztő nyelvbotlásokat produkált. Az amerikai politikai rendszer integritása szempontjából kimondottan aggasztó, hogy már egy évvel ezelőtt többen nyilvánosan követelték Biden visszalépését „nyilvánvaló demenciája miatt”, ez azonban mégsem történt meg.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.