Címlapsztorik

Kitiltják a Bibliát a könyvtárakból mert panaszt tettek a tartalmukra

A fejlett nyugat igazi elrothadása, elistentelenedése megkezdődött, ez a példa a legsötétebb időket idézi…

A Biblia mellett Anna Frank naplójának egy képes kiadását, valamint LMBTQ-témáról szóló ifjúsági kiadványokat is felül fognak vizsgálni.

Egy texasi tankerület vezetői többek között a Biblia eltávolítására is felszólították az iskolák könyvtárait.

Hirdetés

Mindezt azután, miután közérdekű panaszra vizsgálat indult több kiadvány ellen, hogy összeegyeztethetők-e a tanintézmények oktatási elveivel.

A kifogásolt és vizsgálat alá vont művek között szerepel a Biblia mellett Anna Frank naplójának egy képes kiadása, valamint LMBTQ-témáról szóló ifjúsági kiadványok.

A Fort Worth városához közeli Keller Független Iskolai Kerület (Keller Independent School District)vezetősége múlt héten új oktatási programot fogadott el,

ami új követelményeket állapít meg az intézményekben tartható könyvekról, és 30 napos nyilvános betekintési eljárást is előír, mielőtt az intézmények könyvtárai beszereznék őket.

Emellett átmenetileg arra kötelezik az intézményeket, hogy távolítsák el polcaikról azokat a kiadványokat, amelyek ellen az elmúlt tanévben panasz érkezett.

Ezeknél a műveknél tartalmi felülvizsgálatot kell indítani, és meg kell állapítani, hogy megfelelnek-e az oktatási irányelveknek.

A tankerület iskolavezetőknek küldött levelét a Texas Tribune napilap hozta nyilvánosságra, ezután a tankerület közleményt adott ki.

Eszerint azok a könyvek, amelyek megfelelnek az általuk megállapított új oktatási irányelvnek, azonnal visszakerülnek az iskolák könyvtáraiba.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.