Címlapsztorik

Már a mákos tésztát is turmixolják a börtönben Lagzi Lajcsinak

Képtelen szilárdat enni a trombitaművész, vannak bajok!

Az egészségügyi értékei romlottak, nagyon keveset eszik, egyre gyengébb a zenész, aki a lapunkon keresztül üzent: „Már csak leturmixolva tudom elfogyasztani a mákos tésztát is.”

Csaknem egy hónapja „élvezi” a mulatós sztár a büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét.

Hirdetés

Április 26-án vonult be Baracskára, mivel áram-, víz- és gázlopás miatt három év, hat hónapos büntetést kapott. Már akkor is mentő vitte a börtön bejáratáig, s az egészségi állapota azóta csak romlott.

Nemrég az ügyvédje, dr. Csontos Zsolt járt bent nála, Lajcsi rajta keresztül üzent a Blikknek.

Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is.

Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani.

Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem

– kezdte a trombitaművész.

„Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el.

Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni.

Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is.”

Hirdetés

Lajcsi jogi képviselője is megerősítette, hogy a védence rosszabb bőrben van, mint mikor legutóbb találkoztak.

– A büntetés-végrehajtás egészségügyi központjában két nap alatt igazolták azon súlyos betegség meglétét, amelyet korábban, a halasztási kérelem elbírálásakor a kirendelt igazságügyi orvosszakértő által bevont – nem igazságügyi szakértő – szakkonzulens, személyes vizsgálat nélkül nem látott igazoltnak

– mondta dr. Csontos Zsolt.

– Az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége, mindenkinek, így az elítélteknek is joga van a testi és lelki egészséghez.

A büntetés-végrehajtás nem jelenti azt, hogy ha valaki a meglévő betegségei mellett bevonul, akkor az aktuális egészségi állapota romolhat, vagy akár azt csak veszélyeztethetik.

Az ország trombitása próbálja tartani a lelket a családtagjaiban, akikkel napi szinten beszél telefonon.

Az rendben van, hogy bezártak ide, de az egészségem további romlásával nem akarok fizetni

– jelentette ki határozottan Lajcsi, aki a lassan vánszorgó időt próbálja változatosan eltölteni: nemrég például szentmisén járt a börtön falain belül.

Forrás: Blikk

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!