CímlapsztorikÉrdekes világ

Már az egész világ a Titanic roncsainál eltűnő turista tengeralattjárót keresi

Mindössze két napra elegendő oxigénjük van, ha egyáltalán még életben vannak a Titanic roncsaihoz lemerülő tengeralattjáró utasai. Az “álmok hajója” újra áldozatokat szedhet…?

Az egész világ őket keresi

A The Guardian cikke szerint a hajó már több mint 96 órát töltött a víz alatt, az azonban nem világos, hogy még mindig ott van-e, vagy már felbukkant, csak még nem küldött magáról jeleket.

A New York Post szerint ez lesz a történelem „legmélyebb” mentési akciója, ha a legénységnek sikerül végrehajtani, mielőtt a hajó kifogy az oxigénből.

Hirdetés

A tengeralattjáróval a vasárnapi merülés után nem egész két órával szűnt meg a kapcsolat.

Egy brit felfedező, egy francia veterán katona és egy tengeralattjáró-specialista is a mélytengeri búvárhajó fedélzetén lehetett.

John Mauger, az amerikai parti őrség kerületi parancsnoka, aki a keresési és mentési műveletet felügyeli, hétfőn késő délután sajtótájékoztatón elmondta, mindent megtesznek a tengeralattjáró és a fedélzetén lévő emberek megtalálásáért.

Mindent átkutatnak

Amerikai és kanadai hajók és repülőgépek lepik el a Cape Codtól mintegy 1450 kilométerre keletre fekvő területet, egyesek szonárbójákat dobtak le, amelyek közel 4000 méteres mélységig képesek a megfigyelésre

– közölte az amerikai parti őrség, de a keresés „összetett”, mivel a legénység nem tudja, hogy a hajó felbukkant-e,

AMI AZT JELENTI, HOGY A FELSZÍNT ÉS A KÖZEL 13 EZER LÁB (KÖZEL 4000 MÉTER) MÉLYSÉGŰ ÓCEÁNT IS ÁT KELL KUTATNIUK.

Az Egyesült Államok északkeleti parti őrsége közölte, hogy a „Sarkherceg” és a 106. mentőszárny helyi idő szerint egész este folytatja a felszíni keresést.

2 napra elég az oxigén, ha már nem halottak rég

A HAJÓ ÜZEMELTETŐJE, AZ OCEANGATE EXPEDITIONS SZERINT A TITAN 96 ÓRÁNYI OXIGÉNKÉSZLETTEL RENDELKEZIK VÉSZHELYZET ESETÉRE, AMI AZT JELENTI, HOGY KÖRÜLBELÜL MÉG KÉT NAPRA ELEGENDŐ OXIGÉNJÜK MARADT.

A Titanic újabb áldoztaai lehetnek

A fedélzeten tartózkodott egy brit milliárdos üzletember, Hamis Harding is. A széles körben ismert felfedező egyike azon kevés turistáknak, akik már jártak az űrben.

Hirdetés

A merülés előtt Harding arról írt közösségi oldalán, hogy az elmúlt 40 év legrosszabb újfundlandi telének köszönhetően ez lehet az egyetlen expedíció, amely a Titanichoz indul 2023-ban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!