CímlapsztorikÉrdekes világ

Megjelent az omikron nyári, ellenálló változata kijátssza az oltásokat is

A tudósok újra “bezavarhatják a négy fal közé” az embereket?

Rusvai Miklós szerint az új mutáció nem tartja a szabályt, felrúg mindent, amit eddig tudtunk a koronavírusról.

Új variáns, ami már nyáron is terjed

A szakemberek szerint Magyarországon is kialakulhat egy kisebb hullám, de a tünetek várhatóan enyhébbek lesznek, legalábbis az eleve beoltottaknál.

Hirdetés

Arra ugyanis vannak kutatások, hogy az oltatlanok körében azért még mindig tud komolyabb, hosszabb távú és súlyosabb megbetegedést okozni még az alapvetően enyhébbnek számító omikron variáns is.

Vagyis akár megint szükség lehet a nagy tömegű altokozásra is, mivel a Magyra nyájimmunitás szinte sehol sincs a tavyi őszhöz képest…

Ez az új variáns ráadásul már nyáron is képes terjedni, a nagy melegben, ami megint csak egyedülállóvá teszi.

Felrúg minden eddigi szabály

Rusvai Miklós arra hívta fel a figyelmet: hogy az „új, tehát a BA 4 és a BA 5–ös jelzésű variánsok, ezek nem tartják azt a szabályt, ami a légzőszervi vírusok esetében általános.

Nevezetesen, hogy elsősorban az őszi-téli időszakban a hűvös periódusban terjednek, ezek az új variánsok úgy tűnik, hogy nyáron is fognak okozni esetleg megbetegedéseket.”

Új hullámokat okozhat, az ősz még kérdéses

„Sajnos úgy tűnik, hogy ezek a nagyon terjedőképes variánsok képesek áttörni, mind a védőoltás által biztosított immunitást mind pedig a korábbi fertőzések által biztosított immunitást, de szerencsére a tünetek rendkívül enyhék tehát még enyhébbek, mint a korábbi omikron variánsok esetében”

– hangsúlyozta Rusvai Miklós. 

Hogy mi lesz ősszel, az rengeteg tényező függvénye.

Sajnos benne van a pakliban, hogy egy újabb világjárványt okozni képes variáns is felbukkanjon.

Hirdetés

Végső leállás is jöhet min 2020 márciusában?

Nem valószínű ugyan, hogy megint teljes leállások jönnének, már csak a miatt sem, mert a világ benne van egy durva recesszióban, válságban.

A civilizáció nem fogja elkövetni a teljes leállás stratégiai hibáját, ugyanakkor a kötelező maszkviselés, vagy az oltások ismét visszatérhetnek a hétköznapjainkba.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.