Címlapsztorik

Megszellőztették: ez várhat az árstopokra januártól, mindenkit érint!

Erről mindenkinek tudnia kell! Orbán Viktor egykori bizalmasa szellőztette meg a lehetséges lépést.

Erős képet vázolt Orbán Viktori egykori bizalmasa, a második Orbán-kormány energetikáért felelős helyettes államtitkára, Holoda Attila.

Az energetikai piac szakértője szerint januárban kivezetik a benzinárstopot a piacról.

Hirdetés

A fokozódó áruhiány miatt rákényszerülhet a kormány a benzinárstop kivezetésére, amelyet Holoda Attila szerint az is alátámaszt, hogy a Mol már többször jelezte, hogy az ársapka megszűntetése megoldaná a benzinproblémákat Magyarországon.

Kiemelte, hogy a kirakós egy fontos darabja az is, hogy az ársapka bevezetése óta a Mol egyedül látja el a benzinkutakat üzemanyaggal, előtte viszont ez nem így volt,

hiszen a hatósági árak bevezetése előtt a vállalat az összes magyarországi benzinkút a 70 százalékát szolgálta ki.

Beszélt arról is, hogy a vállalatnak plusz teher az, hogy 30 százalékkal több üzemanyagot kell szállítania, a helyzetet pedig tovább tetézi, hogy Magyarországon nőtt az üzemanyag-fogyasztás 20 százalékkal nőtt a tavalyi adathoz képest, szerinte a benzinársapka bevezetése miatt.

A szakértő beszélt arról is, hogy az Európai unió szankciói tovább nehezítik a helyzetet.

Ugyanis, ha életbe léptetik az orosz olaj elleni embargót, a Mol a két uniós országból működő finomítójából nem lesz képes ellátni azokat az országokat sem, amelyekben a vállalat finomítói vannak, nemhogy a többit.

Arra a kérdésre, hogy a kormány januártól teljes mértékben kivezeti-e az üzemanyagár-stopot, azt mondta,

“Sajnos, ezt ma még nem lehet tudni, holott mind a Független Benzinkutak Szövetsége, mind a Mol tett javaslatot a kivezetésre”.

A szakértő szerint hosszú távon nem megoldás a kiskereskedelmi ár lenyomása, szerinte célzottabb intézkedésekre lenne szükség,

Hirdetés

ugyanis sokan inkább a piaciárat is megfizetnék és esetleg ülnének autóba kevesebbet azért, hogy ha feltétlenül szükséges, biztonsággal meg tudják tankolni az autójukat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!