Címlapsztorik

Mentsük meg Larát: mutassuk meg, hogy NINCS LEHETETLEN 3 éve küzd a rákkal, fordulóponton van

“Egyszer sem sírt, egy igazi kis hős” 3 éve harcol a betegségével a 8 éves Lara, és most segítséget kér a család.

Lara egy csupa mosoly, életvidám, 8 éves kislány.

Minden mosoly és nevetés mögött azonban olyan küzdelmet folytat, mely méltán emeli őt a legnagyobb harcosok közé. Nem címért vagy kupáért zajlik ez a harc, hanem az életéért.

Hirdetés

A kislányt ugyanis 5 éves korában diagnosztizálták leukémiával. Lara három éves leukémia elleni kemoterápiás kezelésének költsége 1,5 millió dollár, amit a kezelés legvégén kell a biztosító részére megfizetnie a családnak.

Lara és családjának a története nem példa nélküli, hisz az erdélyi szülők egy jobb élet reményében elindultak, hogy kemény munkával és kitartással a lányaiknak jobb életet, biztosabb jövőt adjanak. Floridáig meg sem álltak.

A hidegzuhany 2020. május végén érte a családot, mikor a kisebbik lánynál, az akkor még csak 5 éves Laránál leukémiát diagnosztizáltak.

Ez a betegség kezelés nélkül három hónapon belül végzetes kimenetelű a gyermekeknél.

“Az egész egy ártalmatlannak tűnő hőemelkedéssel indult, ami nem akart elmúlni, mellette fáradékonyság és sápadtság is megjelent, így ismét bementünk a háziorvoshoz, ahol egy vérvétel után egyenesen küldték is a sürgősségi osztályra, ahol laborvizsgálatot végeztek.

Nem volt kérdés, már utalták is be a hematológiai osztályra.”

– mesélte el a ripostnak Melania, Lara édesanyja.

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások csak még inkább megnehezítették a dolgukat. Mivel a Covid-19 miatt csak egy szülő lehet bent a kórházban, Lara anyukája telefonon tudta meg a szörnyű hírt.

Teljesen összeomlottam a hír hallatán.

Hirdetés

Másnap sor került a szükséges mintavételekre, valamint a kezelési terv kidolgozására, a diagnózis felállt: vér és csontvelő rák.

– mondta Meli.

Lara ekkor nagyon rossz állapotban volt, többszöri vér átömlesztésre és vérplazmára, antibiotikumra volt szüksége, közben folyamatosan kapnia kellett a folyadékot, hogy hidratálva legyen.

Két nap alatt össze-vissza szurkálták, de Ő egyszer sem sírt, egy igazi kis hős.

A mi hősünk! Eddig is tudtuk, mennyire kemény és kitartó kislány, de itt szembesültem vele igazán, milyen erős valójában.

– részletezte.

Lara mellkasába, sebészeti beavatkozás során egy port katétert ültettek be, ami teljesen a bőr alá helyeztek, így a számára kellemetlen gyakori tűszúrásokat elkerülik.

Ezzel csökkenthető a fájdalom és félelem.

Ezen a porton keresztül történik a vérvétel, valamint a kemoterápiás kezelések is.

A család létrehozott egy Facebook oldalt és több csoportot is indított, hogy a közösség segítségét kérje ebben az embert próbáló helyzetben. Minden segítséget, legyen az anyagi vagy bármilyen más, szívesen fogadnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!