CímlapsztorikÉrdekes világ

Ostrom alatt a kerítés és Európa: több mint kétezer migráns rohanta le, halottak is vannak!

Megdöbbentő információk szivárogtak ki a határkerítés környékéről, ahol több mint kétezer menekült, migráns esett neki a szerkezetnek, bontották meg, majd próbáltak átjutni rajta.

Ezzel gyakorlatilag véget ért a békés együtt élés, és egyfajta háború alakulhat ki Európa és az ide érkező másik civilizáció között.

A jelentések szerint 5 menekült meghat, több tucat pedig megsebesült, miután a hatalmas tömeg próbált ma átjutni Marokkóból a spanyolországi Melillába, a határkerítés mentén.

Hirdetés

Ez egy szabáylszerű ostrom volt, sokak szerint egyértelmű jelzés a harmadik világból, hogy “elegük van”, és “át fognak jönni”.

Ez az EU egyetlen szárazföldi határa, ahol be tudnak özönleni, ahol ostromot tudnak végrehajtani.

Öt halálos áldozatot jegyeztek fel, miután megrohanták a határt, és néhányan leestek a két oldalt elválasztó sorompó tetejéről is.

Azt mondta, 140 biztonsági személyzet és 76 menekült sérült meg az átkelési kísérlet során, ami az első ilyen tömeges behatolás azóta,

hogy Spanyolország és Marokkó múlt hónapban megjavította diplomáciai kapcsolatait.

49 spanyol rendőr könnyebben, 57 határátkelő pedig különböző fokú sérüléseket szenvedett, köztük hármat kórházba szállítottak.

A roham egy nappal azután történt, hogy a menekültek összecsaptak marokkói biztonsági személyzettel, akik megpróbálták felszámolni a Melilla melletti erdőben felállított táborokat.

A helyi delegáció szerint a határátkelők tökéletesen szervezettek és erőszakosak, azok, akiknek sikerült átkelniük, egy helyi migránsközpontba mentek.

Ám több száz ember maradt összegyűlve a marokkói oldalon.

Hirdetés

Mit gondoltok?

Tényleg elkezdődhetett Európa ostroma minden értelemben?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.