Címlapsztorik

Putyin szerint hiba volt kivonulni Magyarországról: hamarosan visszajönnek az oroszok?

Ebből óriási diplomáciai háború jöhet?

Vlagyimir Putyin orosz elnök a tanácsadóját, Vlagyimir Megyinszkijt bízta meg az új, 11. osztályos történelemtankönyv megírásával, amely csaknem száz oldalban foglalkozik Putyin hatalomban eltöltött éveivel.

De az ukrajnai „különleges katonai műveletről” is legalább 18 oldalon át ír.

Hirdetés

A G7 a Meduza szerkesztőségén keresztül jutott hozzá az új tankönyvhöz. Mint írják, először azt nézték meg, hogy milyen magyar vonatkozások vannak benne.

A leghangsúlyosabb rész 1956 tárgyalása (bár csak két bekezdés szól róla), amit a ledöntött Sztálin-szobor fotójával illusztrálnak.

Sztálin személyi kultuszának kritikáját számos kelet-európai országban felhasználták a szovjetellenes erők. (…) A magyar válságot a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói katalizálták.

A Szovjetunió csapatokat vezényelt Magyarországra, és segített a magyar hatóságoknak a tiltakozás elfojtásában

– olvasható a tankönyvben.

Ez tehát egyúttal arra utal lényegében, hogy Putyin úgy gondolja, hiba volt kivonulni annak idején az 56-os eseményeket követő időszakban Magyarországról.

Egyúttal ez azt is kell hogy jelentse sokak szerint, hogy Putyin vágyálma, hogy Ukrajna után Magyarországot is „bevegye”.

Hazánkban azonban simán elképzelhető, hogy nem katonai hadműveletek jönnek majd, hanem egy békés hatalomátvétel politikai és hatalmi szinteken.

Sőt, egyes vélemények szerint ez már rég meg is történt…

Hirdetés

Vagyis ha sikerrel foglalják el Ukrajnát, akkor Magyarország lehet a következő ország, melyet ismét uralma alá akarhat hajtani

-vélik egyesek.

Ez meglehetősen nagy diplomáciai “blamát” okozhat, hiszen a magyar kormány látványosan oroszbarát intézkedéseket és gesztusokat tesz.

Adódik a kérdés:

Mit szólna ehhez Szíjjártó Péter, vagy maga Orbán Viktor?

Aki a “ruszkik haza”-t harsogta, vajon tétlenül végignézné, hogy újra orosz tankok és haderő masírozzon be Budapestre?

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.