CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin végítélet fegyvere újabb jégkorszakot idézhet elő a Földön – figyelmeztették a világot.

Az orosz elnök szó szerint a kezében tartja a világunk és a jövőnk végzetét…?

Egy komoly atomháború esetén Putyin annak ellenére bevethetné a végítélet fegyverét, a Szarmatot, hogy korábban ő maga is kijelentette:

Egy harmadik világháborúnak nem lennének győztesei.

Hirdetés

Egy ilyen fegyver bevetése és egy atomháború kitörése a kőkorszakba taszíthatja vissza az emberiséget, és 5 milliárd ember közvetett halálával járhat

– állítják a tudósok.

A Louisianai Állami Egyetem kutatói több számítógépes szimulációt is lefuttattak, hogy felmérjék a globális és regionális nukleáris konfliktusok hatását a világ óceánjaira.

Azt találták, hogy a tűzviharok minden forgatókönyv szerint kormot és füstöt bocsátanának ki a felső légkörbe, eltakarva a napot, és átlagosan 13 Fahrenheit-fokkal (7,2 Celsius-fokkal) csökkenne a hőmérséklet az első hónapban

− írta meg a Bloomberg hírügynökség.

Ez viszont az óceánok hőmérsékletének csökkenését okozná, aminek következtében a tengeri jég kiterjedése több mint hatmillió négyzetmérfölddel (15 millió négyzetkilométerrel) megnőne, ami elzárná a nagy kikötőket, köztük a kínai Tiencsint, Koppenhágát és Szentpétervárt.

Mivel az északi-sarkvidéki tengeri jég változásai valószínűleg több ezer évig tartanak, az eseményt a kutatók „kis nukleáris jégkorszaknak” nevezték.

A tanulmány azután készült, hogy Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója után Szergej Lavrov orosz külügyminiszter áprilisban arra figyelmeztetett, hogy „komoly” az atomháború veszélye.

A tanulmány vezető szerzője, Cheryl Harrison azt mondta:

Hirdetés

Nem számít, ki bombáz kit. Ez lehet India és Pakisztán vagy a NATO és Oroszország. Amint a füst a felső légkörbe kerül, világszerte elterjed, és mindenkit érint.

Két külön szimulációban azt vizsgálták, mi történne a Földdel, ha az Egyesült Államok és Oroszország 4400 darab 100 kilotonnás bombát dobna le városokra és ipari területekre, illetve ha ötszáz ugyanekkora fegyvert robbantanának fel egy indiai–pakisztáni konfliktusban.

Az a kérdés, hogy ezzel Putyin, Joe Biden vagy más vezetők vajon mennyire vannak tisztában.

És mennyire vannak a helyzet magaslatán…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.