CímlapsztorikÉrdekes világ

Szégyellem, hogy magyar vagyok! Kifakadt a futball legenda, Orbánnak is beszólt

A kárpátaljai foci magyar legendája durván beleszállt Orbán Viktorba!

Hiába múlt el 82 éves, a Dinamo Kijev és a kárpátaljai foci magyar legendája, Szabó József géppisztolyt fogna és harcolna az oroszok ellen, ha engedné az egészsége.

Minden este megsiratja az aznap elesett ukránokat, és arról álmodik, reggelre kiűzik az ellenséget az országból.

Hirdetés

játékosként és edzőként sikeres férfi nemrég esett át térdműtéten, közvetlenül a harcok kitörése után még készséggel nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, de a Blikk pénteki megkeresését rossz lelkiállapotban fogadta. Durván közölte, miért nem ad interjút:

– Ne haragudjon, de nem akarok magyar lapokkal beszélni. Szégyellem, hogy magyar vagyok.

Elsősorban nem is az a baj, hogy Magyarország nem segít Ukrajnának a háborúban, bár nem értem, hogy miért nem engedi legalább át az országon a Nyugatról küldött fegyvereket.

Ami viszont jobban fáj, és felbosszant, hogy Orbán Viktor nyelve folyamatosan a háborút kirobbantó orosz elnök, Vlagyimir Putyin fenekében van – közölte érdeklődésünkre Szabó. Miután mindezt elmondta, bontotta a vonalat.

A Kárpáti Igaz Szónak néhány napja beszélt az életéről. A támadás előtti napokban került be egy kijevi kórházba műtétre, az első légiriadó után az intézmény pincéjébe vitték…

Március végén került haza, rokonai hiába kérték, menjen el Kijevből, nem akarta elhagyni lakását. Pedig Kárpátalján is van háza, barátai Magyarországra hívták. Fia, George Sabo hazautazott Amerikából, kiment a frontra harcolni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.