CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Teljesen levágta magát a hálózatról és önfenntartó lett a 37 éves Robin, így szabadult meg a kapitalizmustól

Története rengeteg embert inspirálhat! Ideje felszabadulnunk, soha többé ne legyünk közmű rabszolgák?!

A 37 éves Robin Greenfield író és aktivista, aki arra tanítja az embereket, hogyan éljenek fenntarthatóbban. Nincs mobiltelefonja, hitelkártyája vagy bármilyen kormányzati azonosítója. Greenfield több apró házban lakott, némelyikben nem volt vezetékes víz vagy áram sem.

Az évek során számos tesztnek vetette alá magát, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóbb életre, például csak olyan ételeket evett, amelyeket egy évig táplált vagy termesztett. Nincs mobiltelefonja, csak laptopja, ahonnan írhat.

Hirdetés

2011-ben kezdett áttérni egy fenntarthatóbb életmódra.

Erre nem egy pillanatnyi megvilágosodás vagy jelentős esemény vezette rá, csak annak felismerése, hogy mindennapi tettei károsak a földre.

Eleinte a kis változtatások mellett kötelezte el magát, és innen indult az útja.

Így szabadult fel a kapitalizmus alól

Sok munka kellett ahhoz, hogy kitörjön a kapitalizmusból. Mielőtt elkezdte volna ezt az utat, saját marketing cége volt.

2011-ben kezdte kivonni magát a pénzügyi rendszerből. Elkezdett eltávolodni a cégétől, megsemmisítette a hitelkártyáit és megszüntette a bankszámláit.

Most csak készpénzt használ, így nincs szüksége bankszámlára. Ha ellopják, akkor eltűnt. Soha nem lesz saját háza vagy lakása, így nincs szüksége hitelre sem.

Az egyszerűség segít élvezni számára az életet. A legtöbben sokkal nagyobb terekben élnek, mint amennyire szükségük van. Minél több dolga van az embernek, annál több időt tölt azzal, hogy mindent elintézzen.

Robin figyelme a növényekkel és állatokkal való harmónia felé fordult. Úgy döntött, hogy elkezd kicsi, hálózaton kívüli menedékhelyeken élni, amelyeket vagy ő épített, vagy megvásárolt.

2016-ban teljesen otthagyta marketinges munkáját, és egy 5 négyzetméteres házikóba költözött, ami olyan kicsi volt, hogy még felállni sem tudott
benne.

Hirdetés

Akkoriban San Diegóban élt, és a Facebookon keresett egy lakóautót, amelyben lakhatott, miközben építette az első apró házát. Végül rátalált erre a kis fészerszerű épületre 950 dollárért.

Először azt hitte, elírás.

Amikor rákattintott látta, hogy ez egy fadoboz egy pótkocsin, és helyesen van árazva. Megvette, és feltett egy felhívást a Craigslistre és az 5000 barátjának a Facebookra:

“Helló közösség, keresek valakit, akinek van egy használaton kívüli hátsó udvara, és előnyös lenne, ha vendégül látna engem és a kis házamat. Cserébe segíthetek átállni egy fenntarthatóbb életre.”

A felhívásra Jim válaszolt, és egy évig élt a kertjében.

A pótkocsin volt komposztáló WC, esővizes zuhany, des áram nem volt. Amikor elköltözött, elárverezte a pótkocsit, és a bevételt egy helyi jótékonysági szervezetnek adományozta.

Szinte hálózaton kívül élni

A következő kis háza Orlandóban volt. A cél az volt, hogy egy évig csak olyan ételeket egyen, amelyeket maga termesztett vagy táplált. Amíg ott volt, egy könyvön dolgozott ebben a témában.

Mielőtt Orlandóba költözött volna, kapcsolatba lépett egy háztulajdonossal, aki beleegyezett, hogy egy apró házat építsen a telkén.

Megengedte, hogy a kertjében éljen, és adott neki egy hosszabbítót, amely az áramához csatlakozott. Az elektromosság hatalmas bónusz volt, lehetővé téve számára, hogy mélyfagyasztója legyen, és használhassa a laptopját.

Az orlandói apró ház kevesebb, mint 1500 dollárba került, beleértve az összes anyagot, amelyet használtan szerzett be.

Ez magában foglalta azt is, hogy ételt vásárolt az önkénteseknek – barátoknak és közösségi média kapcsolatoknak -, akik segítettek a ház felépítésében.

Ingyen kapott néhány anyagot, például raklapokat és régi kerítéseket, amelyeket a falakhoz használt.

Az a ház mindössze 3×3 méteres volt, ami viszonylag kényelmesnek bizonyult.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!