Címlapsztorik

Testvérei végignézték Benjámin haláltusáját, aki kutyalánccal fojtotta meg magát

Információink szerint az óvodás egy kutyaláncot tekert a nyakára, amivel megfojtotta magát. Vélhetően egy fatális, szerencsétlen baleset történt, amit a felnőttek nagyobb odafigyelésével esetleg el lehetett volna kerülni.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, aminek keretében pontosan rekonstruálják a történteket és megállapítják, hogy ki és mit hibázott.

Kedden délelőtt a helyszínen megtudtuk: a hivatalos nevelőszülő, H. Józsefné a saját felnőttkorú fia, Márk mellett három kiskorú gyerekkel élt az első emeleti lakásban, akiket örökbe fogadott.

Hirdetés

Az autizmusa miatt egy közeli kisegítő óvodába járt az ötéves Benjámin, aki játékból tekerhette magára a kistestű kutyájuk láncát, amitől elfehéredett, végül pedig meghalt.

A haláltusáját a testvérei is végignézték, akik azonnal szóltak az anyukájuknak.

A történtek után a rendőrök elvitték a 7 és 9 éves testvéreket, akiket vélhetően kiemelnek majd a családból.

A Blikk kopogtatására a lakásuk ajtaját a legnagyobb fiú nyitotta ki, aki megrendülve csak annyit közölt, hogy a baleset idején nem tartózkodott otthon, és az állapota miatt egyébként sem képes többet mondani. Úgy tudjuk, az édesanyját mindeközben a rendőrségen hallgatták ki a szörnyűséggel kapcsolatban. A szomszédok teljesen megdöbbentek a hírek hallatán.

“Az utolsó emlékem a kisfiúról, hogy az anyukája bevásárlásra használt gurulós táskáját húzta mosolyogva. Aranyos gyerek volt, szörnyű, ami vele történt”

– mondta a földszinten élő József.

“Hihetetlen, hogy ilyen felelőtlenség megtörténhet, ami egy ártatlan kisgyerek halálát okozza” – tette hozzá az egyik másik szomszéd, Ádám.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.