Címlapsztorik

„Tudtam, hogy meg fogok halni!” Brigittát csomagtartóba tuszkolták, megerőszakolták és meg akarták ölni

A pokol legmélyebb bugyraiban érezte magát az a 24 éves édesanya,m akit csomagtartóba tuszkoltak, megerőszakoltak és meg akartak ölni.

Brigitta, az áldozat, aki még most is a sokkoló történések hatása alatt áll, de a sajtónak a Blikken keresztül nyilatkozott a borzalmakról.

Brigi a munkából tartott hazafelé, az 50 éves férfi, F. József pedig az otthonához közel várt rá. Már külön éltek, a kapcsolatuk régóta megromlott.

Hirdetés

A férfi előbb megölelte Brigit, ám a következő pillanatban megmarkolta a haját, felnyalábolta a lábait, aztán betuszkolta a kocsija csomagtartójába.

Az áldozat rugdosta a kocsit, és segítségért kiáltott, de mindhiába.

A férj egy domonyvölgyi, erdős területen állította le az autót, majd egy késsel a kezében halálosan megfenyegette és megerőszakolta a nőt.

Kés volt nála végig, azt mondta, ha nem fekszem le vele, elvágja a torkom. Végig zokogtam az aktus közben, mondtam neki, hogy haza akarok menni

– mesélte megtörten Brigi, aki szerint a férjének birtoklási vágya volt, és korábban is előfordult, hogy bántalmazta őt.

Az erőszak után F. József maga mellé ültette Brigit, aki egy gyorsétteremnél kiugrott a kocsiból és megpróbált elszökni, ám hiába kért üvöltve segítséget, egyetlen járókelő sem reagált.

Közönyösen nézték, amint a férfi elkapja őt, visszarángatja az autóba, majd elszáguld vele. Végül egy falusi élelmiszerboltba cibálta be vásárolni az asszonyt, aki – egy hatalmas sebbel a fején – az eladónőtől kért segítséget.

A rendőrség megérkezéséig Brigi a mosdóban bújt el, a zsaruk pedig a helyszínen elfogták az erőszakos férjet.

Amikor a gyorsétteremnél segítségért kiabáltam, legalább százan voltak ott, mégsem jött oda senki. Visszaráncigált, majd hidegvérrel közölte velem, hogy „jobb is, ha megöllek, mert így is, úgy is börtönbe kerülök”. Ekkor biztos voltam benne, hogy meghalok, de folyamatosan a hároméves kislányomra gondoltam, hogy mi lesz vele nélkülem.

Hirdetés

Ő – hála az égnek – az anyukámmal volt akkor – idézte fel az átélt borzalmakat Brigi.

A fiatal anyuka azt mondja, örül, hogy megszabadult a férjétől, és ma már maga sem érti, eddig miért ragaszkodott hozzá.

A legjobban az keseríti el, hogy József képes lett volna arra, hogy félárvává tegye közös gyermeküket.

Ilyne és ehhez hasonló törétnetek tucajai zajlanak nap mint nap.

Brigitta esete rávilágít a családon belüli erőszakra és arra, hogy mennyire közönyösek vagyunk erre az egészre.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.