Tudomány

Ufó száguldott el a Földközelben a NASA eszköze mellett?

Erről a videóról beszél mindenki, a közösségi médiában futótűzként terjedt el.

A különféle külföldi fórumokon, a Reddit mélyebb bugyraiban egy igen érdekes teória kezdett el terjedni néhány csatolt felvétel miatt, ami egy kisebb pánikot is eredményezett az emberek között.

A szóban forgó videón ugyanis egy NASA eszközt áthatunk, amint egy hatalmas, korong alakú valami forog a közvetlen közelében.

Hirdetés

Eleinte csak képek keringtek az esetről, később egy videó is előkerült.

Aszóban forgó tárgy egy az egyben úgy néz ki mint egy csészealj, ez pedig azonnal be is indította a találgatásokat és az emberek fantáziáját arról, hogy egy ufó próbált dokkolni a NASA Föld körüli pályára állított eszözéhez.

A fenti képen jól látszik a tárgy, kivehetőek rajta a részletek.

Ha ez valóban egy ufóról készült felvétel, akkor az eddigi talán legközelebbi és legtöbb részletet mutató felvétel – fűzték hozzá többen.

Ahogy aztán híre ment a dolognak, kiderült, hogy pontosan miről is van szó.

A NASA bejelentése nyomán világossá vált ugyanis, hogy az amerikai űrügynökség is rendelkezik repülő csészealjjal, és ennek éles “bevetését” láthatták az emberek a kikerült felvételeken.

Ez a szerkezet nem a szó szoros értelmében repülő csészealj, de kinézetre valóban nagyon hasonlít rá.

A LOFTID névre keresztelt hőpajzsot egy Atlas V típusú hordozórakéta vitte az űrbe november 10-én. Miután a rakéta alacsony Föld körüli pályára állt, ledobta a „rakományát”.

A cél az volt, hogy megnézzék, a LOFTID épségben vissza tud-e érkezni a Földre.

Hirdetés

A hőpajzs végül Hawaiitól körülbelül 800 km-re, a Csendes-óceánban landolt, sértetlenül.

Ha egy idegen égitestre – például a Marsra – szeretnénk eljutni, kulcsfontosságú, hogy a landolásnál csökkentsük az érkező űreszköz sebességét.

Erre szolgál többek között az ejtőernyő, a fékezőrakéta, és a hőpajzs is. Utóbbiak már eddig is több marsjárót biztonságosan eljuttattak a vörös bolygóra, ám van egy nagy hátrányuk; mivel szerkezetük merev, csak kisebb méretű hasznos teher célba juttatására képesek.

Ezen segíthetnek a felfújható hőpajzsok, amikkel akár nagyobb járműveket is el tudunk juttatni a Marsra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.