MisztikumMúltidéző

Új rejtett folyosót találtak a Gízai nagy piramisban: döbbenetes dolgok tárultak fel

Rengeteg feltételezés látott napvilágot a mostani, szenzációs felfedezés kapcsán. VIDEÓN a folyosó!

Egy eddig nem ismert titkos folyosó mesélhet a piramis végső eredetéről?

Egy eddig rejtett, kilenc méter hosszú folyosóra bukkantak régészek a gízai nagypiramis főbejárata mögött

– jelentették be csütörtökön az egyiptomi műkincsvédelmi hatóságok.

Hirdetés

A felfedezést a 2015-ben indított „Scan Pyramids” nevű projekt keretében tették.

Ennek lényege, hogy modern technológiák – átvilágítási és endoszkópos eljárások – segítségével újra átvizsgálják az ókori világ hét csodája közül egyedüliként fennmaradt építmény belsejét.

Mérnöki és építészeti csoda, több ezer évvel ezelőtt

A most felfedezett, a kezdetben feltételezettnél, ötméteresnél is nagyobb folyosó létezésére több különféle magyarázat is született.

Az egyik teória szerint feltehetően azzal a céllal építették, hogy elvezesse a piramis súlyát, amely a bejáratra vagy esetleg egy másik, még fel nem tárt kamrára nehezedett.

Mivel a szakemberek véleménye megoszlik afelől, hogy a gízai és a többi nagypiramis hogyan épült meg sokezer évvel ezelőtt, a legkisebb felfedezések is jelentős érdeklődést válthatnak ki.

Ezek az építmények ugyanis több ezer éves mérnöki és építészeti csodaként értelmezhetők.

Földönkívüli építők?

Napjainkban a mai modern gépekkel is nagyon nehéz lenne újraalkotni a piramisok pontos mását, nem véletlenül vetődött már több ízben fel, hogy nem emberi, hanem földönkívüli technológia segítségével jöhettek létre.

Nagyon sokszor előjön ez az elmélet, főleg a paleoasztronautika hívei szerint van arra esély, hogy idegenek segíthettek, vagy egyenesen ők építhették a piramisokat.

Más elméletek szerint ez egyiptomiak építették ezeket, de ősi földönkívüli tudás birtokában, hiszen még ma is képtelenség lenne a több száz tonnás kőtömböket mozgatni.

Hirdetés

A mainstream régészet szerint vízen való lebegtetéssel és kötelekkel elméletben lehetséges megépíteni a piramisokat, ám a mai napig heves viták vannak a piramisok eredetével kapcsolatban.-

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.